Niet gecategoriseerd

Medische diensten gevangenissen scoren slecht

Array

Medische diensten in de gevangenissen hebben in 2005 slechter gescoord dan in 2004, dat zegt de Europese Organisatie ter bescherming van de rechtspositie van Gedetineerden Nederland (EORG Nederland). In de afgelopen 6 maanden zijn bij de EORG Nederland 15 klachten binnen gekomen.

Over de jaren van 2000 t/m 2003 scoorden de medische diensten ook al slecht, 2004 was een beter jaar en 2005 was weer een slecht jaar, aldus de EORG Nederland.

De EORG Nederland wil vanaf 2006 vaker klachten doorsturen naar de inspectie voor de gezondheidszorg en tegen artsen die slecht functioneren een klacht indienen bij het medisch tuchtcollege.’ klachten die wij binnenkrijgen van gedetineerden gaan in iedergeval in kopie door naar de inspectie’, aldus de EORG Nederland.

De klachten die de EORG de afgelopen zes maanden heeft binnengekregen gaan voornamelijk over het niet serieus nemen van gezondheidsklachten en klachten van psygische aard, het niet serieus nemen van klachten, door het verstrekken van een ‘paracetamolletje’ is natuurlijk een ernstige zaak, aldus de EORG.

Gedetineerden die tijdelijk zijn gehuisvest in het penitentiair ziekenhuis zijn dik tevreden over de deskundigheid daar.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.