Medische diensten gevangenissen scoren slecht

  0
  202

  Medische diensten in de gevangenissen hebben in 2005 slechter gescoord dan in 2004, dat zegt de Europese Organisatie ter bescherming van de rechtspositie van Gedetineerden Nederland (EORG Nederland). In de afgelopen 6 maanden zijn bij de EORG Nederland 15 klachten binnen gekomen.

  Over de jaren van 2000 t/m 2003 scoorden de medische diensten ook al slecht, 2004 was een beter jaar en 2005 was weer een slecht jaar, aldus de EORG Nederland.

  De EORG Nederland wil vanaf 2006 vaker klachten doorsturen naar de inspectie voor de gezondheidszorg en tegen artsen die slecht functioneren een klacht indienen bij het medisch tuchtcollege.’ klachten die wij binnenkrijgen van gedetineerden gaan in iedergeval in kopie door naar de inspectie’, aldus de EORG Nederland.

  De klachten die de EORG de afgelopen zes maanden heeft binnengekregen gaan voornamelijk over het niet serieus nemen van gezondheidsklachten en klachten van psygische aard, het niet serieus nemen van klachten, door het verstrekken van een ‘paracetamolletje’ is natuurlijk een ernstige zaak, aldus de EORG.

  Gedetineerden die tijdelijk zijn gehuisvest in het penitentiair ziekenhuis zijn dik tevreden over de deskundigheid daar.

  Vorig artikelDe “Bloed in de urine” poli
  Volgend artikelUitkeren zorgtoeslag verloopt verre van vlekkeloos
  Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.