Google experimenteerde met zoeken in zorgdossier

0
216

Vanavond staat het programma Zembla in het teken van zoekmachine Google. In het televisieprogramma wordt onthuld dat Google sinds een maand een zoekmachine heeft voor het zoeken van medische gegevens van personen. Het systeem schijnt in een onbekend ziekenhuis in Nederland proef te draaien. Alleen daartoe geautoriseerde doktoren hebben toegang tot de applicatie.
De voorzitter van het College Bescherming Persoonsgegevens heeft bedenkingen bij deze toepassing. Op Nu.nl zegt hij: “Als er medische gegevens van Nederlandse artsen afkomstig zijn, dan is dat in strijd met de medische geheimhouding.”

In de proef schijnt echter met nepinformatie gewerkt te zijn. Het betrokken ziekenhuis onderzoekt echter wel of de toepassing van Google toegepast kan worden binnen de bestaande privacywetten.

Al eerder was het vermoeden dat Google op de medische toer zou gaan. Ene Adam Bosworth, werknemer bij Google schijnt tegenwoordig ‘Architect, Google Health’ op zijn visitekaartje te hebben staan.