Afschaffing no-claim van de baan

Array

De no-claim in de zorg kan niet per 1 januari 2007 worden afgeschaft, zoals de Tweede Kamer wil. Volgens minister Hoogervorst is daar te weinig tijd voor. Hoogervorst schrijft aan de Kamer dat veel jongeren erop achteruitgaan als de no-claim wordt afgeschaft. Ook komen zorgverzekeraars dan volgens de minister in problemen, omdat hun polissen al bij de drukker liggen. 

Bovendien wil Hoogervorst eerst een alternatief voor het systeem dat mensen duidelijk moet maken dat zorg veel geld kost. De minister houdt vol dat de no-claim niet zomaar kan worden afgeschaft zonder dat daar een andere vorm van eigen bijdrage voor in de plaats komt. Daarbij heeft hij geen oplossing voor het financiële gat dat op zijn begroting ontstaat bij het schrappen van de no-claim.
Bij de no-claim krijgen mensen na een jaar 255 euro terug als ze geen zorg nodig hebben gehad. Een Kamermeerderheid vindt dat het systeem niet werkt en wil er daarom zo snel mogelijk vanaf. 

Uit een evaluatie van het kabinet zou blijken dat het systeem wel voldoet. Alternatieven voor de no-claim zouden een eigen risico zijn zoals bij autoverzekeringen, maar dat acht ook Hoogervorst niet eerlijk tegenover chronisch zieken en gehandicapten. Hij vindt een vaste bijdrage van 255 euro dan beter.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

One thought on "Afschaffing no-claim van de baan"

  1. Volgens Wiegel kan de NO-claim wel afgeschaft worden.


    Medicalfacts.nl

Comments are closed.

Recente artikelen