Leest Iris Medicalfacts nu wel of niet?

Array

Vandaag hangt onze Sunnygirl weer aan de telefoon. Vandaag is ze de weg een beetje kwijt. Ze vraagt zich af wat er met Iris is. Leest zij nu wel of niet Medicalfacts. Ze heeft zelfs haar personal trainer in de Gym ervoor afgezegd. En dan weten de insiders wel hoe laat het is. Sunny is verbijsterd! Het is lang geleden dat Sunny zo kort op elkaar een column inlevert.
_________________________________________________________

No-claim moet weg ?!?!&&!^!%%@((*@^@%
De NPCF vindt dat de no-claim vanaf 1 januari 2007 van tafel moet. Al vanaf het begin heeft de NPCF zich verzet tegen deze regeling omdat (chronisch) zieken de rekening betalen. Inmiddels deelt een groot aantal politieke en maatschappelijke organisaties deze mening.

Waar gaat dat heen. Momenteel worden we confronteerd met leugens uit de politiek. De zorgpremies zullen volgend jaar wel eens flink tegenvallen. De ramingen van minister Hoogervorst (volksgezondheid) zijn te laag.

Zorgverzekeraars Nederland (ZN) presenteerde geen rooskleurige premieberekeningen. De verzekeraars komen zelfs minimaal twee tientjes hoger uit. Dan het cijferwerk van HaHO. En het woord marktwerking in de zorg iwerkt vooral negatief door in de portemonee van de patient. En waar maken we ons druk over bij het NPCF………de No Claimregeling!!
De Consumentenbond heeft marktwaakhond de Nederlandse Zorgautoriteit gevraagd te onderzoeken of de prognoses wel door de bocht kunnen. En Iris, Iris besteedt haar perspecunia’s aan de No Claimregeling! Dat Nederland de duurste gezondheidszorg van Europa heeft en wel de slechtste kwaliteit in Europa heeft schijnt haar niet te deren. Maar Iris richt haar pijlen op de No Claim regeling. Vanaf 1 januari 2006 geldt voor alle verzekerden de no-claim regeling.

Tuurlijk is Minister Hoogervorst niet onder de indruk van de bezwaren van de NPCF. Dat gaat maar om een wisselgeld. We hebben het over een premie verhoging van 100 euro voor 16 miljoen zorgconsumenten en niet over de naar schatting 1,2 miljoen zelfstandig wonende mensen met een chronische ziekte van 15 jaar of ouder.

HaHo is een man van de grote getallen, die heeft grotere bedragen in zijn hoofd, hoewel inhoudelijke en praktische bezwaren door patiënten- en consumentenorganisaties, de RVZ en verzekeraars al lang en breed van tafel zijn geveegd. De Minister beweert dat verzekeraars de afschaffing van de regeling administratief niet meer voor elkaar kunnen krijgen. en Sunnu denkt dat het terugdraaien van die regeling zo weer een paar tientjes per Nederlander gaat kosten, die weer in de zorgverzekeringspremie wordt verrekend. Verzekeraars hebben bij monde van de heer Wiegel echter laten weten dat afschaffing wel mogelijk is, mits hierover uiterlijk 10 oktober duidelijkheid is. En wat het ons gaat kosten, dat melden we maar niet.

Ook al laat een evaluatie door de Raad voor de Volksgezondheid en Zorg (RVZ) zien dat de no-claim niet de gewenste effecten heeft. Het zorggebruik wordt er niet door afgeremd. En ja, jonge en gezonde mensen maken altijd al weinig gebruik van de zorg en ouderen en chronisch zieken doen dat wél, namelijk omdat ze niet anders kunnen.

Maar de kosten voor de consument door de premieverhoginge van volgend jaar verdienen echt de aandacht van de NPCF, en niet een minder actueel onderwerp als de NO-CLAIM regeling. Dat was 4 weken terug in het nieuws. Nu hebben we het al over premie-verhogingen voor alle zorgconsumenten!!

Recente artikelen