Vergoeding ziektekosten voor gepensioneerde ambtenaren

Array

Ambtenaren van 65 jaar en ouder, die hebben gewerkt in het onderwijs, bij het Rijk, de politie, defensie of de rechterlijke macht, ontvangen van het kabinet een tegemoetkoming voor ziektekosten. Het gaat om ambtenaren die tot 2006 gebruik maakten van een regeling voor tegemoetkoming in de ziektekosten. Minister Remkes van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties heeft met de bonden voor overheidswerknemers afgesproken dat deze groep een aanvullende compensatie ontvangt voor het vervallen van die regeling vanwege de invoering van de Zorgverzekeringswet. De tegemoetkoming wordt in de jaren 2007 tot en met 2009 uitgekeerd en wordt ieder jaar minder. De tegemoetkoming bedraagt in 2007 70%, in 2008 50% en in 2009 40% (bruto) van de tegemoetkoming 2005. Voor de sector politie gelden dezelfde percentages. De grondslag is daar de tegemoetkoming ter compensatie van de inkomenseffecten van de invoering van de Zorgverzekeringswet die in de CAO politie overeengekomen is. De eerste tegemoetkoming wordt in het derde kwartaal van 2007 uitgekeerd. Voor die tijd worden alle betrokkenen schriftelijk geïnformeerd. De kosten van de regeling bedragen 130 miljoen euro.
Met deze regeling geeft het kabinet invulling aan het besluit dat in het voorjaar is genomen over het inkomensbeleid. Tevens wordt tegemoetgekomen aan een verzoek van de Tweede Kamer, die bij motie van de leden Verburg, Noorman-den Uyl, Van Gent en Bakker, het kabinet als werkgever heeft verzocht om aanvullende afspraken te maken over de afbouw van de bijdrage aan de ziektekosten van postactieve ambtenaren.

De Samenwerkende Centrales voor Overheidspersoneel hebben ingestemd met de uitvoering van de regeling, ook al hadden zij graag gezien dat decentrale overheden ook onderdeel van de regeling hadden uitgemaakt.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen