Niet gecategoriseerd

Normen voor kwaliteit van palliative zorg netwerken in de maak

Array

In de afgelopen jaren zijn vele netwerken voor palliatieve zorg tot stand gebracht. Bij vele netwerken bestaat de wens om de kwaliteit verder te verbeteren. En te kijken vanuit patiëntenperspectief naar behoeften, wensen, verwachtingen en leemtes. Daarom heeft de Vereniging van Integrale Kankercentra (VIKC) onlangs is het basisdocument Landelijk kader voor zorgprogrammering in de palliatieve zorg  vastgesteld. Dit kader is een product van de Agora-werkgroepen Vernieuwing palliatieve zorg en de werkgroep Thuiszorg. De VIKC heeft besloten om samen met KITTZ aan de hand van dit basisdocument een model voor zorgprogrammering uit te gaan werken. De IKCÂ’s financieren hiervoor een project en leveren de projectleiding en menskracht. Het project levert een model op, dat door de netwerken palliatieve zorg gebruikt kan worden om een regionaal zorgprogramma te maken. Begin 2007 start in 9 netwerken een pilot. Wil je meer weten over deze intiatieven? Stuur dan een email naar Henk Jan de Winter op hj.dewinter at akst.nl of naar Marijke Wulp op mwulp at palliatief.nl

 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.