DSM gaat Antibiotica divisie herstructureren

Array

DSM wil voor Anti-Infectives een partnerstrategie met mogelijk gedeeltelijke desinvesteringen. Dat is de uitkomst van de strategische studie naar de toekomst van de activiteiten. De partnerstrategie zal worden gecombineerd met innovatie-initiatieven en verdere herstructureringsmaatregelen om de winstgevendheid te verbeteren. DSM Anti-Infectives verwacht hierdoor vanaf 2008 een duurzame winst te kunnen rapporteren. Dat heeft DSM vrijdag bekendgemaakt in een persbericht.

Om de uitvoering van deze strategie mogelijk te maken wordt de businessgroep DSM Anti-Infectives als een afzonderlijke eenheid binnen DSM gepositioneerd, waardoor het mogelijk wordt een snelle samenwerking met een partner te creeren als zich daar een waardescheppende kans voor aandient.

De voorgenomen partnership met North China Pharmaceutical Corporation Ltd. (NCPC) voor het opzetten van een joint venture voor de productie en marketing van anti-infectives in China blijft een belangrijk onderdeel van deze strategie. Marktpartijen speculeerden al geruime tijd op een verkoop van de activiteiten, waarin onder meer de productie van penicilline is ondergebracht. Daarnaast zou DSM volgens sommige analisten er de voorkeur aan geven om de activiteiten onder te brengen in een joint venture met North China Pharmaceutical Company (NCPC).

Naast de vandaag aangekondigde ‘carve out’ van de activiteiten zal DSM doorgaan met maatregelen om de winstgevendheid van Anti-Infectives structureel te verbeteren. Naast herstructurering zal verdere versterking ervan plaatsvinden door de introductie van nieuwe producten en technologieen. Het doel van deze maatregelen is ‘de winstgevendheid op duurzame wijze te verbeteren, gebruik te maken van de marktgroei in China en de business gereed te maken voor partnerships’.

Het plan opent ook mogelijkheden voor het afstoten van afzonderlijke businesses, zoals de clavulanaatactiviteiten. De verplaatsing van de productie van zijketens van de DSM locatie in Spanje naar China wordt voortgezet, en het is ook de bedoeling van het plan om de leidende positie in technologie te combineren met productiefaciliteiten tegen lage kosten om de marges te verbeteren en tegelijjkertijd een natuurlijke bescherming te creeren tegen koersschommelingen.

De herstructureringsmaatregelen zullen naar schatting ongeveer 100 arbeidsplaatsen gaan kosten.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen