Veel ongelukken met rollators

Array

Tussen 2001 en 2005 hebben zich jaarlijks 1400 mensen van 55 jaar en ouder op de eerste hulp gemeld na een ongeluk met hun rollator. Dat blijkt uit gegevens van Consument en Veiligheid.
Bij 650 slachtoffers is het letsel zo ernstig dat opname nodig is. Ruim de helft van hen had een gebroken heup. Ruim de helft van de slachtoffers belandde in het ziekenhuis met een heupfractuur. De medische kosten van de slachtoffers die in een ziekenhuis zijn behandeld of opgenomen, bedragen 14 miljoen euro per jaar.

Positief is dat het het aantal opnames na ongelukken met rollators niet is toegenomen. Volgens Consument en Veiligheid komt dat omdat rollators de laatste jaren steeds veiliger worden en dat er meer aandacht is voor vaardigheidstraining aan gebruikers van.

Rob

Recente artikelen