Te weinig opvang voor bedreigde mannen

0
147

Mannen die slachtoffer zijn van eerwraak of mensenhandel kunnen nergens terecht. Blijf-van-mijn-lijfhuizen zijn alleen bedoeld voor vrouwen. De Federatie Opvang heeft minister van Justitie Ernst Hirsch Ballin en staatssecretaris van Volksgezondheid, Welzijn en Sport Jet Bussemaker gevraagd om maatregelen te nemen, schrijft het AD.

Het onder meer om jongens die weigeren geweld te gebruiken tegen hun zusje in een eerwraakzaak, homoseksuele moslims of slachtoffers van mensenhandel, schrijft de krant. Om hoeveel mannen het gaat is onduidelijk, omdat de politie de gevallen niet specifiek bijhoudt. In 2005 werden vijf mannen vermoord wegens eerwraak.Ineke Smid van de Federatie Opvang stelt dat er zeker vijftig plaatsen nodig zijn. Hulpverleners zouden geregeld om veilige opvangplaatsen vragen. “We zien steeds vaker dat mannen vrezen voor hun leven als de familie-eer is geschonden”, zegt ze in de krant.

Bussemaker laat woensdagochtend op Radio 1 weten het probleem serieus te nemen en samen met de Federatie Opvang naar oplossingen te kijken. Ook Hirsch Ballin laat volgens de krant weten zich hard te maken voor de problematiek.

Vorig artikelForse toename incidentie kinkhoest
Volgend artikelAchmea gaat ingrijpen in ziektekosten
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.