Smart ondergoed ontdekt kanker en andere gezondheidsklachten

0
208

Het Centrum Materials Research & Innovation (University of Bolton, UK) heeft een slimme BH ontwikkeld. De BH kan in een vroeg stadium borstkanker ontdekken. En door vroege opspoering van borstkanker zijn ook de behandel opties veel beter. De BH is uitgevoerd met een microwave antenne en via een embedded microchips wordt data over de borst verzameld, vergeleken en verstuurs. Professor Elias Siores, Directeur van her CRMI, zei het volgende over de vinding: “The breast screening smart bra is an invention that allows users to detect breast cancer at a curable stage. It is a low-risk, non-invasive, simple-to-use and cost-effective device that can provide easily-interpreted data.”

De Bh is overigens niet de enige high tect vinding voor de textielindustrie.  MEMSwear fall-detecting smart shirt maakt gebruik van een built-in motion-detection hardware om te alarmeren als de drager van het shirt is gevallen. Philips Research in Duitsland hebben ondergoed ontwikkeld wat je hart in de gaten houdt; Sensoren zijn in de stof ingeweven en houden het hart ritme in de gaten. Het electronische ondergoed van Philips Research houdt niet alleen je hart in de gaten maar belt indien nodig ook gelijk de alarmcentrale of 112. Zou de Smart BH ook een emailafspraak voor je maken met een oncoloog. Misschien herinneren SCIFI fans het heartshirt Uit Rudy Rucker’s boek Wetware (1988);
In ieder geval is de BH een goedkoper oplossing dan de remote-controlled robotic hand , maar daar is overigens ook een zeer goedkoop alternatief voor op de markt.


Vorig artikelAantal sterfgevallen blijft dalen
Volgend artikelOxidatieve stress en hartfalen
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.