Veel Banen weg bij AMC door bezuining van 10 miljoen

Het Academisch Medisch Centrum (AMC) in Amsterdam gaat de komende twee jaar 10 miljoen euro in totaal bezuinigen op de ondersteunende diensten. Dat heeft een woordvoerder gezegd in reactie op een artikel in Het Parool. Zorg, wetenschappelijk onderzoek en onderwijs worden ontzien. Het aantal banen wordt met 185 verminderd: gedwongen ontslagen binnen de ondersteunende diensten zijn niet uitgesloten omdat het aantal banen daar het meeste bezuinigd moet worden. Onder ondersteunende diensten vallen onder meer de facilitaire dienst en de administratie.

De door de overheid opgelegde doelmatigheidskortingen zijn voor het AMC niet meer op te brengen. De opgelegde kortingen zijn opgelopen tot 19 miljoen. Andere redenen om te gaan bezuinigen zijn: kritisch kijken of het werk efficiënter kan en ruimte creëren voor nieuwe ontwikkelingen. Het AMC kan de door de overheid opgelegde doelmatigheidskortingen niet meer opbrengen. Die zijn sinds 2000 volgens de zegsman opgelopen tot 19 miljoen euro. Het centrum wil in de zwarte cijfers blijven.

Verder wil het AMC geld vrijmaken voor vernieuwing en vond het het ook tijd om de ondersteunende diensten weer eens kritisch tegen het licht te houden.
In het AMC gaat jaarlijks ruim 601 miljoen euro om. Er werken 7032 mensen in 6060 banen.
VERGEET DE PINKFACTS ACTIE NIET!.

PINKFACTS: LAAT ZIEN DAT JE OM ZE GEEFT! 

In deze actie maand veilen we allerlei Pink Ribbon Goodies op EBAY onder het motto: “Together we can make a difference”

Rob

Recente artikelen