Eerste paal voor Vrouw Kind Centrum gaat de grond in

Array

Op 23 oktober geeft burgemeester Den Oudsten van Enschede het startsein voor het slaan van de eerste paal voor het Vrouw Kind Centrum van ziekenhuis Medisch Spectrum Twente in Enschede. De daadwerkelijke handeling wordt verricht door zes medewerkers van het Vrouw Kind Centrum en twee kinderen uit Enschede.

De bouw van het Vrouw Kind Centrum past in het streven van de Raad van Bestuur van Medisch Spectrum Twente om alle specialismen rond één thema onder één dak bij elkaar te brengen. Het Vrouw Kind Centrum is de tweede in een reeks van zogeheten klinische centra. Het eerste is het in 2005 geopende Thoraxcentrum. Naar volgende klinische centra wordt op dit moment nog onderzoek verricht. De Raad van Bestuur van Medisch Spectrum Twente overweegt om ook andere specialismen rond een groep van verwante aandoeningen in een klinisch centrum bijeen te brengen.

In het Vrouw Kind Centrum worden alle specialismen die zich met vrouw en kind bezighouden bij elkaar gebracht: gynaecologie, verloskunde, obstetrie, neonatologie en kindergeneeskunde. Voor ouders wordt de mogelijkheid geboden om bij hun zieke kind te verblijven. Hetzelfde geldt voor de vader die bij de geboorte van zijn kind aanwezig wil zijn.



Harry Abels van IAA Architecten heeft het ontwerp getekend van het nieuwe gebouw. Het krijgt een geheel afwijkende kleurstelling en inrichting, waarmee een uitstraling wordt verkregen die past bij een Vrouw Kind Centrum moet hebben: fris, uitnodigend en vriendelijk. Op de website van het Vrouw Kind Centrum (te bereiken via www.vrouwkindcentrum.nl) die vanaf 23 oktober bezocht kan worden, kan men virtueel worden rondgeleid. Tevens bevat deze website veel achtergrondinformatie voor patiënten en andere belangstellenden.

In 2009 hoopt het Vrouw Kind Centrum zijn deuren te openen. Via de zojuist genoemde website zal de voortgang van het bouwproces worden gemeld. Via een webcam, die eveneens via de website kan worden aangeklikt, kan het bouwproces worden gevolgd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen