Het tempo van onze GGZ

Array

stethoscoop.JPGIn juni 2007 kregen alle huisartsen in de Rijnmond een mailing over de start van PsyQ in deze regio. Per 01.08.2007 zou de vestiging Rotterdam -op initiatief van BAVO Europoort- open gaan.Een groot deel van de Volwassenzorg van BAVO Europoort (het regionale riagg) ging op in PsyQ. Wij zijn nu amper 4 maanden verder en het blijkt -qua tempo- al een even grote crime te zijn als de voorgangers!

De glossy folder van PsyQ begint met: “gespecialiseerde behandeling van psychische klachten, die ervoor zorgt dat u snel weer de draad van uw leven kunt oppakken”. In deze folder staat bij de afdeling Persoonlijkheidsproblematiek: “Je hoort zo vaak dat je lang moet wachten. Ik was dan ook plezierig verrast dat er snel contact met mij werd opgenomen”. Dat laatste is een kwestie van enkele weken.Maar na deze intake begint de wachttijd-ellende pas echt! Vandaag belde ik voor een patient die 3 maanden geleden te horen kreeg (na de intake) dat hij in aanmerking kwam voor therapie op de afdeling Persoonlijkheidsproblematiek. En echt waar : hij is waarschijnlijk over 3 a 4 maanden aan de beurt! Omdat ik belde en “omdat patient al zo lang wacht” , wordt hij voorgetrokken : hij krijgt al een oproep voor februari 2008! En intussen probeert zijn echtgenote zich al meer dan 1/2 jaar voor te houden dat het thuis wat dragelijker wordt indien manlief behandeld wordt!!

aalstein

Sinds 1982 huisarts in Capelle aan den IJssel
in een duo-praktijk met Jan Hordijk.

5 thoughts on "Het tempo van onze GGZ"

 1. De grootste teleurstelling moet nog komen. Na al het wachten komt de “behandeling”, een afspraak, en nog een afspraak, en nog een afspraak, maar oplossingen heeft de psych niet.

 2. In al die achterliggende jaren is het geweest: Fusie, defusie,weer fusie, projekten, folders, dure onderzoeksinstituten, andere directeuren, en dan hebben we het nog niet eens gehad over het -uurloon- van de psychiater, kortom allemaal kostenposten, jazeker kostenposten. Want wat zijn mensen opgeschoten (en omstanders) met getennis naar mekaar ook bij ernstige zaken die zich voor hebben gedaan en nog doen in de maatschappij waarbij de gehele ggz niet verplicht bleek en was zo werd gezegd om te melden wat in realiteit aan de orde was met mensen met pers.problematiek, -mooi omschreven voor de rest niks-, en met name -borderline- wat dat dan ook moge inhouden volgens die zogenoemde -deskundigen-,rcihting rechters en met name rechters familierecht.
  Het gevolg is niet zo moeilijk meer te raden zou je denken?
  Maar nee hoor nog steeds worden hulpverleners niets verplicht te melden, als er letterlijk sprake is van kenmerken en zaken bij de rechter liggen na geboorte van kinderen, omdat de toekomstig eenzijdig verzorgend ouders(meest moeders overigens) -dat borderlinesyndroom- heeft……………….
  Terwijl; al jarenlang staat dat vaders hun kinderen moeten beschermen tegen gedrag van zulke mensen, wordt volop -meegewerkt- aan instandhouden van de grootste rottigheid te lande, omdat zo wordt dan eindelijk in -voorlichting- ook wel gezegd, kenmerken bedrog, leugen, manipulatie zijn, en dat NIET wordt gemeld na geboorte van kinderen richting rechters…..
  De zeer ernstige gevolgen hebben we nu allen kunnen zien te lande.
  De instandgehouden kul die daarbij deze mensen met bl blijken te verklaren, complete chaos stichten daarna, onterecht beschuldigen, blijkbaar interesseert die ggz het geen z…….
  wat de consequenties zijn als de rechtspraak gezag geeft zonder dat dat mag/kan omdat zijzelf niets melden voor die beslissingen…..
  Gevolg zieke kinderen. Kinderen in problemen. Kinderen bij eenzijdig ouders-moeders geplaatst, en daarna wederom Jeugdzorg, AMK, uithuisplaatsingen, jarenlange procedures waarbij dus die verzwijgingen opleveren dat de vaders van kinderen kunnen gaan rechten tot ze een ons wegen omdat zij nu eenmaal als ouder verantwoording willen nemen over ook hun kind.
  Juridische erkenning van kinderen kan onterecht worden geweigerd door zulke moeders die aan alle kanten de kans kregen en krijgen dat bedrog ook nog eens vol te gaan houden met behulp van -advokaten- die in alle vrijheid een verstrekkende vrijheid kregen en blijken te hebben van alles op papier te mogen
  zetten over anderen terwijl dat dus NIET wordt gecontroleerd ook. Aan waarheidsvinding wordt in die ggz helemaal al niks gedaan, als zulke mensen met bl daar komen en de hulpverlening blijft verschuilen en zich beroepen op bijvoorbeeld wet privacy en beroepsgeheim. Instandhouding van letterlijke psychische kindermishandeling bovendien daarna al, bij duizenden, oudervervreemding-vadervervreemding, en dossiervorming, die vervolgens wederom niet wordt gecontroleerd of feiten en/of waarheid wat zulke mensen met dat kenmerk dan verklaren. Ze verklaren namelijk van alles, A. tegen de hulpverlener, B. tegen de partner en C. tegen de rechter, plus een enorm talent om ieder om de tuin te gaan leiden ook, Let wel dit was dus al bekend. Alleen men liet de burger en ook omstander benadelen en ook kinderen, heel veel blijkt ook nu.
  Nou beste mensen er is maar één oplossing en dat is te gaan verplichten dat betrokkenheid wordt ingevoerd in die ggz voor partners (ex-partners-vaders) onder andere, en met name als kinderen zijn te verwachten of er zijn.
  En als men dat niet bereid is door te voeren plus de mentaliteit wenst op te brengen voortaan kinderen te beschermen en hun rechten niet langer te laten afnemen op grond van aantoonbare nonsens en leugens, dan werkt men bij niet melding en niet optreden richting rechter door melding, en slechte voorlichting mee aan instandhouden en slechter worden van de hele toestand in ons land op gebied van de kinderrechten ook overigens.
  Tot zover. Lezer en deskundigen kunnen met dit kommentaar doen wat ze willen,
  ik zou zeggen vraag het eens aan de benadeelde kinderen over jaren nu die onterecht meest vaders missen, en benadeelde omstanders-vaders, die onterecht worden behandeld op deze manier ook.
  Let wel. Leugen wordt waarheid als mensen erin gaan geloven.
  Die tijd zouden we onderdehand achter ons moeten laten, zeker omdat het ellende anders op gaat leveren nog meer voor duizenden….
  En voor vele van die mensen-moeders zelf ook overigens.

 3. De patient die (in deze column) “al in februari 2008” een oproep zou krijgen , wacht hier nog steeds op! Bij navraag bij PsyQ (zo iets doen kost meestal 10 a 15 minuten!)
  blijkt hij nog 1 a 2 maanden te moeten wachten! Hun antwoord: “mensen die nu -na een intake- op de wachtlijst worden gezet voor Persoonlijkheidsproblematiek zijn in november/december aan de beurt”. Ik heb patient in overweging gegeven om naar een vrij gevestigde (particuliere!) therapeut te gaan. Daar kan je meestal binnen enkele weken terecht! Hoe triest moet het nog worden in de GGZ ???????

 4. Hoi,
  Nou bij mijn man is dat precies hetzelfde werd aangemeld in juli 2007 bij de Bavo en in augustus 2007 nam zonder enig overleg PsyQ het over.Mijn man kreeg bij de intake al gelijk te horen dat er een lange wachttijd stond voor de afd.depressie dit kon wel enkele maanden gaan duren. Mijn man stortte een maand erna zo in dat hij moest worden opgenomen in een Bavo kliniek na 8 weken mocht hij er weer uit en je zou zeggen alles wordt dan geregeld voor de verdere behandeling want er werd geadviseerd voor dagbehandeling maar nee hoor hij kwam dus opnieuw weer op een wachtlijst. En alles moest je zelf gaan regelen ben toen zo boos geworden bij PsyQ dat mijn man in november terecht kon en wat denk je eerst weer een heleboel intake gesprekken en van alles beloven voor therapie behandelingen want mijn man was wel een zwaar geval dus daar moest snel wat aan gedaan worden. Nou dus ook weer niet eens in 2 weken een gesprekje werd hem aan geboden van een kleine 3 kwartier voor zijn gemoed en meer niet. Vorige week werd hem verteld dat ze het al gingen afbouwen en dat dit het enige was dat ze hem konden aanbieden terwijl mijn man in januari nog een einde wilde maken aan zijn leven hij had de afscheidsbrieven al klaar liggen enzo. Bij crisis mocht hij de behandelaar bellen maar die is niet te bereiken en als je belt worden de berichten niet eens door gegeven en daar mag je dan ook niet boos om worden van de behandelaar. Wat PsyQ belooft allemaal op hun website is niet waar te maken een hoop therapie groepen zijn nog niet eens opgestart ( uit interne bron ) daar ze nog steeds druk bezig zijn met de re-organisatie.Hebben nu een officiele klacht neergelegd en wachten nu op een reactie van hun zijde gebeurt er dan nog niets dan ga ik nog een stap verder want zo mag je niet met mensen omgaan en aan het lijntje houden.Het is gewoon triest om te zien dat mijn man nog steeds in het zelfde cirkeltje zit als ruim een9 maanden geleden.

 5. Wees in gods naam voorzichtig om het beroepsgeheim op te rekken. Kindermishandeling is heel erg en dan wil men al snel privacy prijsgeven en het beroepsgeheim beperken. DE dochter van m´n broer heeft gemerkt dat het ook kinderen ernstig kan benadelen.

  De dochter van m´n broer is slachtoffer van een loverboy en is in de prostitutie terecht gekomen. Ze is minderjarig, dus geen vergunning, dus overtreding. Ze verteld aan de hulpverlener dat ze ook wat gedeald heeft en bekend dus een misdrijf. Ook verteld ze dat ze wel eens een beurs van een klant heeft gepikt. Weer een misdrijf. Ze verteld verder dat naast alle ellende, ze soms ook wel genoot van de seks en high was.

  Om te helpen geeft de hulpverlener, ja het was een man, aan de politie het dossier. Ze spraken het meisje aan op de misdrijven. De advocaat van de loverboy betoogde in de rechtbank dat er geen sprake was van dwang omdat ze zegd heeft genoten te hebben en dat ze mogelijk dingen niet meer goed kzou kunnen herrinneren, ze was tenslotte high.

  Als het beroepsgeheim absoluut was geweest, had mijn getraumatiseerde nichtje geen strafblad gehad en had de overboy wel straf gehad.

Comments are closed.

Recente artikelen