Revalidatie via de Wii

0
422

Wii-games ingezet voor revalidatie

Fysiotherapeuten in de Verenigde Staten hebben de Wii-spelcomputer ontdekt. The Glenrose Rehabilitation Hospital heeft een nieuwe manier gevonden om patienten met beweeg- en balansproblemen te laten revalideren. De problemen worden namelijk opgelost door de Nintendo Wii. De Nintento-console is heel geschikt om mensen die moeten revalideren en hun spierkracht en motorische vaardigheden moetentrainen op een leuke manier te laten bewegen. Inmiddels wordt wii-validatie (Wii-revalidatie) gebruikt voor patienten die herstellen van beroertes, verkeersongelukken, botbreuken, operaties en oorlogsverwondingen. Volgens Dr. Grigore Burdea is de Wii al wel in enkele ziekenhuizen te vinden maar wordt het apparaat alleen gebruikt voor entertainment. In The Glenrose Rehabilitation Hospital wordt de Wii gebruikt voor het oplossen van de beweegproblemen wat volgens Dr. Grigore Burdea nog niet eerder is gebeurd.

Volgens Burdea zijn mensen verslaafd aan games maar in dit geval is dat een positief punt omdat het de revalidatie bevorderd. Don Simoneau is een therapeut bij Glenrose die de Wii gebruikt voor de revalidatie. Volgens Don vinden de patienten de revalidatieoefeningen vaak saai maar sinds ze de Wii gebruiken, spelen ze uren op de console van Nintendo. Ondanks dat er nog maar vijf patienten zijn behandeld, zijn er nu al tweehonderd ziekenhuizen die ook aan de slag willen gaan met deze nieuwe manier van behandelen. De populairste Wii-spellen voor revalidatiedoeleinden zijn sporten zoals honkbal, bowlen, boksen, golf en tennis. Door het competitie-element gaan mensen zo in het spel op dat ze vergeten dat ze met fysiotherapie bezig zijn.