Medici plegen illegale experimenten op laaggeschoolde zwarten

Array

Filmopnamen en bloedaftappen bij afro’s mag zonder toestemming in Amsterdam
Met de medisch ethische normen bij medische experimenten is het niet goed gesteld in Amsterdamse ziekenhuizen. Alleen de Tweede Kamer zou het geschonden vertrouwen in de medische stand nog kunnen herstellen.

Artsen van een groot ziekenhuis in Amsterdam hebben afgelopen jaar tijdens operatie onder narcose illegaal beeldmateriaal vervaardigd van longpatient de heer G.H.
Het komt ook regelmatig voor dat er in hoofdstedelijke ziekenhuizen bloed van zwarte laaggeschoolde Amsterdammers zonder hun toestemming wordt afgetapt voor medische experimenten. De wetenschappers weten niet van ophouden met onzorgvuldig handelen.
De GGD Amsterdam heeft aangekondigd dit jaar onderzoek uit te voeren met bloed, dat verzameld is bij zwangere vrouwen in Amsterdam in de periode 1995-2007.
De GGD heeft zich niet schriftelijk gewend tot de vrouwen van wie het te onderzoeken bloed afkomstig is met het verzoek om toestemming tot het gebruik van dat bloed.
Ook op illegale zieke Ghanezen en op kinderen in een procedure voor een verblijfsvergunning uit de Bijlmer worden in ruil voor gratis behandeling medisch riskante experimenten uitgevoerd.


Bovenstaande kwesties hebben belanghebbenden afgelopen tijd bij de Stichting Rechtsbescherming Gezondheidszorg Allochtonen (SRGA) aangekaart met het verzoek het recht te laten spreken om herhaling te voorkomen.
Met behulp van de gangbare procedures en zelfs juridische wegen is het de SRGA niet gelukt om de slachtoffers van dienst te zijn.
De artsen van het Amsterdamse ziekenhuis weigeren de longpatient al het onrechtmatig verkregen beeldmateriaal ter vernietiging te overhandigen en excuses aan te bieden.
De rechter laat de GGD Amsterdam geen strobreed in de weg en de illegalen laten zich maar als proefpatienten gebruiken voor een medische trial.

De SRGA, de longpatient en zijn moeder en de hoofdstedelijke allochtonen zijn ten einde raad en zouden het op prijs stellen als de Tweede Kamer hun afgenomen vertrouwen in de medische stand zou willen herstellen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen