Godelieve van Heteren nieuwe directeur Cordaid

Array

Godelieve van Heteren (1958) is vandaag tot de nieuwe directeur van Cordaid benoemd. Zij zal officieel 1 april aantreden. Van Heteren was van 2002 tot 2006 Tweede Kamerlid voor de PvdA. Ze hield zich in het parlement vooral bezig met volksgezondheid en rampenbeleid en was tevens voorzitter van de vaste commissie voor Europese Zaken. Na haar Kamerlidmaatschap startte zij Europa Arena, een platform voor het stimuleren van onderwijs en debat in Nederland over de toekomst van Europa.

Godelieve van Heteren studeerde geneeskunde aan de Rijksuniversiteit Leiden. Ze werkte onder meer als onderzoeker Europese gezondheidszorgsystemen in Londen en als universitair docent aan de medische faculteit van de Katholieke Universiteit Nijmegen. Haar specialisatie was internationale ontwikkelingen op het terrein van de gezondheidszorg, medische wetenschap en sociale voorzieningen in Europa.

Van Heteren: ‘Ik heb erg veel zin in mijn nieuwe functie. Cordaid lijkt me een fantastische organisatie. Bij deze baan komen een paar dingen voor me samen. Eén daarvan heeft te maken met een vroegere wens tropenarts te worden. Dat was wat ik eigenlijk wilde toen ik afstudeerde, maar de zaken liepen anders. In mijn nieuwe baan komt dat aspect, gezondheidszorg in de tropen, terug. Het is een voorrecht om me als directeur van Cordaid in te kunnen gaan zetten voor een betere wereld.’

Zij is de opvolgster van Lilianne Ploumen, afgelopen najaar gekozen tot partijvoorzitter van de PvdA. De directie van Cordaid bestaat naast Goedelieve van Heteren uit de Algemeen Directeur, René Grotenhuis.

Van Heteren is maatschappelijk betrokken en onder meer voorzitter van het netwerk NCEWL (Nederlandse Coördinatie van de Europese Vrouwenlobby) en vicevoorzitter van het perscentrum Nieuwspoort.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen