Te veel plek in Duitse verzorgingstehuizen

Array

In Duitsland is een overschot aan plekken in verzorgingstehuizen. Met het oog op de vergrijzing zijn de afgelopen jaren tientallen miljoenen euro’s geïnvesteerd door onze oosterburen in woonfaciliteiten voor senioren. Tegen de verwachting in blijven echter steeds meer bejaarden steeds langer thuis wonen.

Dit blijkt uit onderzoek waarover de krant Die Welt dinsdag publiceerde. Duitsers worden niet alleen steeds ouder, zij blijven ook langer gezond. Daarom gaan zij op steeds hogere leeftijd naar het verzorgingstehuis. Daarnaast worden steeds meer woningen verbouwd om ze aan de behoeften van de ouderen aan te passen. Nu het steeds makkelijker moet worden om ook over de grens op zoek te gaan naar zorg, is dit overschot misschien wel een oplossing voor Nederlandse ouderen die hier geen plek naar hun zin kunnen vinden. Of de kwaliteit van de zorg in de Duitse verzorgingstehuizen mede oorzaak is van de leegstand, meldt Die Welt overigens niet.

Marieke Timmer

Marieke Timmer kan voor een serieus gezondheidsprobleem niet zonder de hulp van een echte zorgprofessional. Net zo goed als u voor het uitwerken van een communicatieplan, het ontwerpen van een logo, het bouwen van een website of het schrijven van een nieuwsbrief of folder op patienthoogte eigenlijk niet zonder de kwaliteiten van een communicatieprofessional kunt. Maar dan natuurlijk wel een met kennis van de zorgsector!

Recente artikelen