Eerste scriptieprijs online hulp open voor aanmeldingen

Array

Vanaf 5 maart kunnen studenten hun scriptie over hulpverlening via internet indienen voor de eerste nationale scriptieprijs online hulp. Alle scripties die vanaf 1 januari 2007 (!) zijn geschreven kunnen meedingen. De sluitingsdatum is 1 juli 2008. Een onafhankelijke jury maakt in september de winnende scriptie bekend. De schrijver ontvangt een geldbedrag van 1250 euro. De scriptieprijs is een initiatief van stichting e-hulp.nl, kenniscentrum voor online hulp. Met de scriptieprijs wil de stichting stimuleren dat kennis over online hulpverlening ontwikkeld en verspreid wordt.

Kwaliteit van de zorg
De meeste gebruikers van online hulp ervaren hulp via internet als laagdrempelig en gebruiksvriendelijk. Daarnaast tonen diverse onderzoeken aan dat het zeer effectief kan zijn. Online hulp biedt daarom maatschappelijk grote mogelijkheden om de kwaliteit van de zorg te verbeteren en de kosten te verlagen. Frank Schalken, directeur van e-hulp.nl: “Nederland loopt voorop met online hulp. Zowel op het gebied van preventie als behandeling. Desondanks staat het vakgebied nog erg in de kinderschoenen. We willen HBO en Universitaire studenten oproepen om te helpen bij het verder onderzoeken van de mogelijkheden en beperkingen van hulp via internet. Alle ingezonden scripties zullen door e-hulp.nl beschikbaar worden gesteld aan geïnteresseerden.“

Brede opzet
Omdat bij het aanbieden van online hulp met zeer veel zaken rekening gehouden moet worden, is de scriptieprijs breed van opzet. Schalken: “Naast de inhoudelijke kant mag de scriptie bijvoorbeeld ook gaan over privacy, organisatorische consequenties, techniek, publiciteit of communicatie bij online hulp. Ook scripties in de vorm van haalbaarheidsonderzoeken of evaluaties zijn van harte welkom.“

Meer informatie, reglement en aanmeldformulier zijn verkrijgbaar via www.e-hulp.nl/scriptieprijs.

Over e-hulp.nl
Stichting e-hulp.nl stimuleert en ontwikkelt hulp op maat via nieuwe media. Als kenniscentrum initieert e-hulp.nl oplossingen via internet voor maatschappelijke vraagstukken. Dit doet ze in samenwerking met of in opdracht van zorg-, welzijn, of educatieve instellingen. Tevens verzamelt, ontwikkelt en verspreidt e-hulp.nl kennis op het gebied van online hulpverlening.

Stichting e-hulp.nl werkt(e) onder andere voor diverse bureau jeugdzorg en GGZ-instellingen, Humanitas, Kindertelefoon, FIOM, Humanitas, Pestweb en Trimbos-Instituut.

E-hulp.nl wordt onder andere aanbevolen door Ad Kerkhof, hoogleraar klinische psychologie, Lodewijk de Waal, directeur Humanitas, Patti Valkenburg, hoogleraar kind en media, Janine Budding, directeur Medicalfacts.nl, Joeri van den Steenhoven, voorzitter Nederland Kennisland en Marion Koopman, directeur XS4ALL.

Meer informatie over online hulp en e-hulp.nl is te vinden op www.e-hulp.nl.

Recente artikelen