Gezondheidsmeter van Curavista op je website

Array

Een nieuwe weg voor arts en patiënt. De basis van al de activiteiten van Curavista is de webapplicatie Gezondheidsmeter. Gezondheidsmeter wordt telkens specifiek ingericht, waarbij een bepaalde indicatie, ziektebeeld of behandeling centraal staat.  Curavista richt zich op het bevorderen van de interactie tussen patiënt en behandelaar. Doel daarbij is de patiënt een actieve rol en verantwoordelijkheid te geven bij de behandeling. Door het verbeteren van de kennis over de aandoening, de factoren die de aandoening beïnvloeden en door inzicht te geven in de effecten die de behandeling bij hen individueel sorteert.

Curavista maakt daarbij gebruik van alle beschikbare kanalen, onder andere afhankelijk van de te bereiken populatie. In bepaalde situaties leent de traditionele informatieoverdracht op papier zich meer voor effectieve communicatie dan mondelinge of digitale interactie.

Maar interactie kan niet zonder dat de eigen behandelaar (huisarts, specialist of verpleegkundige) de mogelijkheid heeft tijdig bij te sturen. Door deze inzicht te geven in de activiteiten van de patiënt en de effecten die dit teweeg brengt. Uiteindelijk moet dit leiden tot een op het individu toegesneden aanpak van de klachten.

Voor de patiënt
De patiënt houdt het verloop van hun ziekte bij via gestructureerde, regelmatig terugkerende vragenlijsten (Patient Reported Outcome). Waar mogelijk wordt gebruik gemaakt van gevalideerde ‘self-assessment’.-questionnaires. De antwoorden kunnen vervolgens worden gebruikt om de patiënt betrokken te houden en te motiveren.

Voor de arts
Alle informatie die de patiënt geeft is online beschikbaar voor de eigen behandelaar. De antwoorden geven inzicht in de vorderingen die worden geboekt en handvatten om waar nodig bij te sturen.

Voor arts en patiënt

Als extra contactmogelijkheid biedt Gezondheidsmeter het eConsult. Patiënten kunnen digitaal contact opnemen met de behandelaar(s) en vice versa.

Recente artikelen