Nieuwe website Kenniscentrum Overgewicht online

Array

Vanaf vandaag staat de geheel vernieuwde website van het Kenniscentrum Overgewicht online. Op www.overgewicht.org kunnen professionals en journalisten terecht voor wetenschappelijke informatie over de preventie, diagnostiek en behandeling van overgewicht. Op de website staan ook nieuwsberichten, onderzoeksprojecten, wetenschappelijke literatuur en 'Frequently Asked Questions'.
Het aantal bezoekers van www.overgewicht.org is de laatste jaren gestegen van gemiddeld 500 bezoekers per maand naar 6000 bezoekers per maand. De website is een belangrijk middel om producten als het signaleringsprotocol en overbruggingsplan van het Kenniscentrum Overgewicht te verspreiden onder zorgverleners zoals jeugdartsen, diëtisten en huisartsen. De website sluit nu beter aan op de behoeften van de bezoekers; de informatie wordt overzichtelijk aangeboden en is sneller te vinden. Bovendien is er een Engelse versie van de website beschikbaar. "Het Kenniscentrum Overgewicht is een belangrijke schakel tussen wetenschap, beleid en praktijk. Op www.overgewicht.org kunnen professionals eenvoudig en snel betrouwbare informatie over overgewicht vinden." Aldus Ria Westendorp, clusterhoofd bij de directie Voeding, Gezondheidsbescherming en Preventie van het Ministerie van VWS.
Het Kenniscentrum Overgewicht is een expertisecentrum en heeft als doelstelling het toegankelijk maken van kennis en het stimuleren van onderzoek op het terrein van de etiologie, preventie en behandeling van overgewicht en obesitas. Het Kenniscentrum Overgewicht is in 2002 opgericht met subsidie van het Ministerie van VWS en ondergebracht bij het EMGO-instituut van VU medisch centrum.Overgewicht en obesitas zijn één van de belangrijkste volksgezondheidsproblemen van dit moment. Het komt voor bij ongeveer 51% van de mannen en 42% van de vrouwen. Bij kinderen is bij 14,5% van de jongens en 17,5% van de meisjes sprake van overgewicht of obesitas. Overgewicht en obesitas hebben ernstige gevolgen zoals type 2 diabetes en cardiovasculaire ziekten.

Recente artikelen