Vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten in financiële problemen door stelselwijziging

Array

Vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten zitten na een stelselwijziging in financiële problemen.  Fouten bij zorgverzekeraars en in de automatisering zorgen ervoor dat vrijgevestigde psychologen en psychotherapeuten geen of te weinig declaraties uitbetaald krijgen. Zo laat de Nederlandse Vereniging van Vrijgevestigde Psychologen en Psychotherapeuten (NVVP) dinsdag aan het NRC weten,  in een brief aan minister Klink brengen ze de minister op de hoogte van de problemen. 

Op 1 januari is de geestelijke gezondheidszorg overgeheveld van de AWBZ naar de Zorgverzekeringswet. Zorgverzekeraars hebben hun codes die bij dit systeem horen nog niet op orde, zo laat beleidsmedewerker Annemarie van der Meer van NVVP weten. Bovendien is de automatisering over de hele linie zeer onvoldoende, waardoor er na 1 januari nog bijna geen factuur is betaald. De organisatie eist spoedmaatregelen om te voorkomen dat zelfstandig gevestigde psychologen failliet gaan.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen