GG&GD Utrecht behaalt landelijk HKZ-keurmerk

Array

Na de laatste, positieve toets is de Gemeentelijke Geneeskundige & Gezondheidsdienst (GG&GD Utrecht) sinds maart volledig HKZ-gecertificeerd. Dat betekent dat er wordt gewerkt volgens de landelijk vastgestelde kwaliteitsnormen voor de zorgsector. 

HKZ staat voor Harmonisatie Kwaliteitsbeoordeling in de zorgsector, een landelijk erkende organisatie die kwaliteitsnormen voor zorginstellingen opstelt. De HKZ-norm bestaat uit een aantal eisen waaraan een organisatie hoort te voldoen. Het keurmerk voldoet aan de internationale ISO-9001 normen.

De afgelopen jaren is intensief gewerkt aan het kwaliteitsmanagementsysteem en aan het beschrijven van alle werkprocessen en –procedures om het keurmerk te behalen. Zo’n twee jaar terug vond de eerst toets plaats en kreeg de GG&GD het eerste certificaat. Inmiddels heeft de GG&GD eind maart dit jaar de laatste twee benodigde certificaten behaald. Het gaat om Infectieziektepreventie en -bestrijding (met de onderdelen tuberculosebestrijding, soa/aids, overige algemene infectieziektebestrijding en reizigersadvisering en –immunisatie), Jeugdgezondheidszorg, Openbare geestelijke gezondheidszorg, Gezondheidsbevordering, Epidemiologie, Medische Milieukunde en Toezicht op en handhaving van wet- en regelgeving kinderopvang (ISO).
 
Jaarlijkse toetsing
Met de certificering is voor iedereen zichtbaar dat de GG&GD intern de zaken goed op orde heeft, de klant altijd centraal staat en dat de organisatie voortdurend en systematisch werkt aan kwaliteitsverbetering van de zorg- en dienstverlening. De behaalde certificaten zijn drie jaar geldig. Jaarlijks vindt een herhalingstoets plaats om te controleren of er nog steeds aan alle normen wordt voldaan.

Bron:www.utrecht.nl

Recente artikelen