Ziekenhuizen zien achterstallig geld pas tien jaar later

De overheid gaat 74 miljoen euro aan achterstallig geld voor de periode 1999-2001 betalen aan de ziekenhuizen. Volgens de zorginstellingen lopen de openstaande rekeningen op tot 200 miljoen euro. Dat schrijft de Belgische Artsenkrant.
 
Inhaalbedragen
Bijna tien jaar na dato trekt de ministerraad nu 74 miljoen uit voor de inhaalbedragen: 52 miljoen voor de jaren 1999-2001, de overige 22 miljoen voor de voorgaande jaren. Die bedragen moeten het verschil dekken tussen de werkelijke prijzen van een bepaald jaar en het budget dat voor dat jaar werd vastgelegd.
 
Bijdragen artsen
"In sommige ziekenhuizen gaat het om een paar honderdduizend euro", zegt Daniël Devos van de christelijke ziekenhuiskoepel VVI. "Voorlopig sluiten instellingen met reserves af dankzij de bijdragen van artsen. Maar bouwinvesteringen bijvoorbeeld worden wel moeilijk. Indien ze moesten rekenen op de inhaalbedragen, waren onze ziekenhuizen al lang failliet.

Recente artikelen