Plastisch chirurg Frits Groenevelt (65) neemt donderdag afscheid, na een lange en emotionele loopbaan bij Rode Kruis Ziekenhuis/Brandwondencentrum in Beverwijk

Array
De Herculesramp, de Bijlmerramp en de Nieuwjaarsbrand in Volendam. Deze rampen hebben de meeste indruk op hem gemaakt in de 25 jaar dat hij werkzaam was als plastisch chirurg bij het Rode Kruis Ziekenhuis/Brandwondencentrum in Beverwijk.

Plastisch chirurg Frits Groenevelt (65) neemt donderdag afscheid, na een lange loopbaan bij het ziekenhuis.
Volendam had zo'n impact op iedereen. Zo'n enorme toestroom van mensen, het verdriet was zo groot. Bij ieder individu dat brandwonden oploopt is het naar, maar dit was zo massaal. Een ongeluk van de bovenste plank'', vertelt hij. De plastisch chirurg laat bij zijn vertrek ook wat achter: hij neemt afscheid met het boek 'Vuur'.

Dr. Frits Groenevelt, die meer dan vijfentwintig jaar als plastisch chirurg in dit ziekenhuis heeft gewerkt, heeft de leeftijd van ‘vertrek’ bereikt. Zijn vertrek doet hij op zijn eigen manier, dus niet traditioneel. Hij combineert zijn afscheid met een presentatie van zijn nieuwe boek Vuur op donderdag 15 mei 2008 in het Kennemer Theater te Beverwijk.

Het fenomeen vuur wordt in dit boek in haar volle breedte beschreven. De geschiedenis van het vuur, onze haat-liefde verhouding met het vuur, wat het vuur voor de mens betekent en wat het vuur met de mens doet, de macht, het gevaar en de liefde van het vuur en het vuur in de kunst. Dit boek bevat persoonlijke keuzes van dr. Frits Groenevelt, samengesteld uit observaties, gesprekken, gedachten, ervaringen en wetenschap.

De uitgave betreft een toegankelijk en in een prettige stijl geschreven boek, verrijkt met prachtige foto’s in een bijzondere lay-out.

Het boek is in de eerste plaats opgedragen aan zijn patiënten, die hem veel vertrouwen hebben geschonken. Daarnaast draagt hij het boek op aan het Rode Kruis Ziekenhuis en hun Brandwondencentrum voor de zeer gastvrije sfeer en bijzondere werkomstandigheden. Als opsteller/schrijver is zijn deelname aan dit boek geheel belangeloos, waarbij hij de revenuen van dit boek ten goede wil laten komen aan de brandwondenpatiënten respectievelijk de brandwondenzorg.

Belangstellenden voor het boek Vuur kunnen het boek bestellen via het e-mailadres info (@) drielindes.nl. De kosten bedragen 25,- euro (exclusief verzendkosten).

Recente artikelen