Nederlandse wannabee van Google Health beschikbaar: Medilog.nl

Array

Er is een nieuwe Nederlandse site waar gebruikers een medisch dossier kunnen aanmaken. Medilog, een initiatief van Jos Pielage, Hans Voorn en Dré Kampfraath. Medilog is een Nederlandstalige website waar u ook uw eigen medische gegevens kunt bijhouden, zodat u al uw medische gegevens overzichtelijk bij elkaar heeft; en Medilog is net als Google Health een gratis dienst. En is daarmee een nieuw medisch dossier waarmee mensen hun eigen medisch dossier kunne beheren net als Health Vault van Microsoft.

  • Alle informatie bij elkaar.
  • Makkelijk mee te nemen op reis.
  • Een oude afspraak weer makkelijk terug te vinden.
  • Ook informatie van internet makkelijk toe te voegen.
  • Niet alleen voor u zelf maar ook voor uw kinderen of ouders.
  • Het is gratis, u betaalt niets.
 

In dit dagboek noteert u wat u zelf van belang vindt, wanneer u het wilt. Namen van medicijnen, artsen, ziekenhuizen, ziektes, behandelingen en klachten; ze zijn snel opgeslagen en makkelijk terug te vinden. Ook kunt u eenvoudig een print maken van uw medicijnen en ziektes; handig om mee te nemen naar uw dokter; en heel handig voor wanneer u op reis gaat. Niet alleen handig, maar ook veel veiliger.

Echter ook hier is zijn er vragen over de privacy, geanonimiseerde statistische medische gegevens worden verzameld. De toekomstige Raad voor Toezicht Patiënten Belang ziet hier op toe, evenals het Bureau Privacy Wetgeving,” zo luidt een deel van de privacyverklaring. In Nederland bestaat geen Bureau Privacy Wetgeving. Ook de Raad voor Toezicht Patiënten Belang is een niet bestaand orgaan. 

Medilog zegt dat u de enige bent die toegang heeft tot al uw gegevens; alleen als ù dat wil kunt u anderen inzage geven in (een deel van) deze gegevens. De gegevens worden anoniem opgeslagen. Uw privacy is uitstekend gewaarborgd (zie ook onze privacy policy).

Medilog wil uitdrukkelijk voorkomen dat iedereen zijn eigen dokter wordt. De enige die veilig en verstandig kan oordelen over uw gezondheid is de goed opgeleide arts is; alleen die kan bepalen wat er wèl en wat er niet moet gebeuren. Echter, wie zijn Medilog goed bijhoudt helpt zijn dokter enorm en helpt daarmee ook en vooral zichzelf.

One thought on "Nederlandse wannabee van Google Health beschikbaar: Medilog.nl"

  1. Dré Kampfraath

    Geachte redactie,
    Dank u voor uw artikel. Twee kleine opmerkingen; inderdaad er is niet zoiets als het Bureau Privacy Wetgeving, dat was een tikfout, dat moet natuurlijk zijn het College Bescherming Persoonsgegevens te Den Haag (www.cbpweb.nl) waar wij onder nummer 1349545 zijn ingeschreven. De Raad voor Toezicht Patiënten Belang is een orgaan wat wij zelf aan het oprichten zijn, juist om te zorgen dat er een instantie is die binnen onze organisatie nadrukkelijk let op de belangen van de patiënt. Zodra de raad compleet is komen wij ermee naar buiten. Mocht u meer vragen hebben, dan hoor ik het graag,
    Met vriendelijke groet

    Dré Kampfraath
    Medilog
    mob. 0647180876

Comments are closed.

Recente artikelen