Fietsen voor myotone dystrofie

Array

Zo vaak mogelijk de Col de la Colombière opfietsen. Op één dag. Dát is de uitdaging op 8 augustus 2008. Niet zomaar een uitdaging want we hebben het over een bekende berg uit de Tour de France van de eerste categorie. Het doel is zo veel mogelijk sponsorgeld bij elkaar te fietsen voor myotone dystrofie. 

Deze sponsoractie wordt georganiseerd door O, een reclamebureau uit Utrecht en wordt gesteund door de Diagnose Werkgroep Myotone Dystrofie en de Vereniging Spierziekten Nederland (VSN).

O stelt alvast 10.000 euro ter beschikking voor de kosten van het evenement. En O organiseert alles vanuit het bureau als sponsoring. Via het evenement moet er zoveel mogelijk geld worden opgehaald om MD op de kaart te zetten. Concreet ligt er een idee een boek te maken over het leven met MD. Met niet alleen verhalen van mensen met MD maar juist ook van de mensen om hen heen. O vindt dat MD meer aandacht verdient! En dat begint met een beetje inzicht in wat het betekent om met MD te leven.

Waarom deze affiniteit met MD? Rianne Engels, communicatieadviseur bij O, heeft haar vader verloren aan MD. Zij had dit boek graag gelezen om beter te begrijpen wat haar vader doormaakte. Daarom fietst zij zelf mee. Ook Hans Blaauwendraat, directeur van O, gaat de uitdaging aan. Beiden zijn inmiddels al een paar maanden stevig in training. We zoeken nog mensen die willen meefietsen. Kent u iemand die deze uitdaging aan wil gaan voor MD?

Maar we hebben natuurlijk ook sponsors nodig!
Wilt u een bijdrage leveren? Alle beetjes helpen. Of kent u misschien bedrijven die zouden willen sponsoren? Er zijn verschillende 'sponsorpakketten' mogelijk.
Meer weten? U kunt contact opnemen met Rianne Engels, [email protected]. Of kijk op de website http://www.fietsenvoormd.nl/.
Zet maar in de agenda: 8 augustus 2008 gaan we fietsen voor MD!

Recente artikelen