2 juni: huldiging winnende basisscholen Ga voor gezond!

Array

Op maandag 2 juni 2008 ontvangen de winnende basisscholen van de nationale scholenactie Ga voor gezond! tijdens een spetterende bijeenkomst met Sita, boegbeeld van Ga voor gezond!, de hoofdprijzen. Deze worden uitgereikt door Paul Rosenmöller, voorzitter van de stuurgroep van het Convenant overgewicht en Hans Hoogeveen, directeur-generaal bij het ministerie van Landbouw, Natuur en Voedselkwaliteit (LNV).

Ga voor gezond! heeft als doel gezond gedrag van kinderen via de basisschool te stimuleren. Het laat zien aan kinderen, ouders en leerkrachten dat het leuk is om met gezondheid bezig te zijn. Ga voor gezond! is een jaarlijks terugkerende actie en richt zich op vijf hoofdthema's: voeding, bewegen, lichamelijke gezondheid, sociale omgeving en gezond en veilig schoolklimaat.

Zo'n 1250 basisscholen hebben afgelopen jaar deelgenomen aan deze tweede editie van Ga voor gezond!. Zij hebben op het gebied van gezondheid en veiligheid allerlei activiteiten georganiseerd en uitgevoerd en lessen gevolgd.

De meest actieve scholen maken kans op de volgende hoofdprijzen: de aanleg van een eigen moestuin, een (mobiele) keuken en een speeltoestel voor het schoolplein of gymlokaal. Ook krijgt de school die tijdens de Ga voor gezond!-Tour de meeste punten wist te verdienen, de Tourbokaal uitgereikt. Verschillende scholen die op een leuke en originele manier met Ga voor gezond! bezig zijn geweest, hebben Sita met de Tourkaravaan op bezoek gehad.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen