KWF Kankerbestrijding stopt stimuleren van borstzelfonderzoek

0
229

Op basis van recent wetenschappelijk onderzoek pleit KWF Kankerbestrijding niet langer voor maandelijks en gestructureerd borstzelfonderzoek. Wel geven wij informatie over dit onderwerp via onze website. Borstkanker openbaart zich in veel gevallen door een knobbeltje in de borst. Veel vrouwen ontdekken zo'n knobbeltje bij toeval. Anderen doordat zij regelmatig zelf hun borsten onderzoeken. Gezien de recente wetenschappelijke inzichten pleit KWF Kankerbestrijding niet langer voor maandelijks borstzelfonderzoek. 
  (Bronnen: Rapport Gezondheidsraad 'Bevolkingsonderzoek 2006' & "Richtlijn screening en diagnostiek van het mammacarcinoom 2007').    Lees meer informatie op de volgende webpagina's: 

Standpunt borstzelfonderzoek KWF Kankerbestrijding

Bevolkingsonderzoek borstkanker

Borstzelfonderzoek 

Bron: KWF 

Vorig artikelMedpedia wordt de standaard voor de medische wereld
Volgend artikelKwart vrouwen van 40 leeft nog 50 jaar
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.