Ties Hoomans doet buitenlandervaring op met NWO-subsidie

Array

Ties Hoomans (32), post-doc onderzoeker aan de Universiteit Maastricht, heeft van de Nederlandse Organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO) een Rubicon-subsidie ontvangen om buitenlandse onderzoekservaring op te doen. Hij ontvangt de beurs vanwege zijn bewezen talent voor het doen van innoverend, grensverleggend onderzoek. Hij gaat twaalf maanden naar de University of Glasgow (Verenigd Koninkrijk) om onderzoek te doen naar de methodologie voor de economische evaluatie van implementatie van innovaties in de zorg.

Het gehonoreerde onderzoeksproject van ir. Ties Hoomans MSc heet ‘Waardevolle implementatie in de zorg’. De laureaat heeft onlangs zijn proefschrift afgerond en hoopt dit najaar te promoveren aan de Universiteit Maastricht. In zijn promotieonderzoek ontwikkelde hij beslissingsondersteunende methoden voor de economische evaluatie van implementatiestrategieën. In de gezondheidszorg worden veel innovaties ontwikkeld, maar die worden niet altijd succesvol toegepast in de klinische praktijk. Voor de implementatie van zorginnovaties worden daarom steeds vaker complexe strategieën gebruikt, die veelal kostbaar zijn. Om te  voorkomen dat schaarse middelen worden geïnvesteerd in inefficiënte innovaties en inefficiënte strategieën, is het belangrijk om vooraf de waarde van beide in te kunnen schatten. In Glasgow gaat Hoomans verder werken aan de methodologie om de kosteneffectiviteit van het implementeren van zorginnovaties te evalueren. Met behulp van deze evaluatiemethoden kan de waarde van complexe implementatiestrategieën worden bepaald en de besluitvorming over implementatie in de zorg worden verbeterd.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen