Mobiele MRI bij MCL brengt wachttijd aanzienlijk terug

Array

Vanaf 13 mei t/m 18 juni heeft het MCL een mobiel MRI-apparaat ingezet om tegemoet te komen aan de toegenomen vraag naar MRI-onderzoeken.

In de mobiele MRI zijn in deze periode in totaal 431 patiënten voor onderzoek geweest. De gemiddelde wachttijd voor MRI-onderzoek is door de tijdelijke inzet van de mobiele MRI gezakt ruim 50 naar ongeveer 20 dagen.

Maandelijks worden in het MCL zo rond de 700 patiënten door middel van MRI onderzocht. Het MCL heeft inmiddels een derde (vaste) MRI aangeschaft. Deze derde MRI zal begin 2009 worden geïnstalleerd. De derde vaste MRI moet op de langere termijn de oplossing zijn voor de toegenomen vraag naar MRI-onderzoeken. Met de nieuwe MRI is het MCL ook voorbereid op nieuwe ontwikkelingen op het gebied van hersen- en hartonderzoek.

Op dit moment gebruikt het MCL de twee aanwezige MRI's zo efficiënt mogelijk. Er worden op werkdagen van 7.30 tot 22.00 uur MRI-onderzoeken gedaan, en ook op zaterdag is de MRI in bedrijf.

Bron: MCL 

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen