Medisch student en judoka Dex Elmont: “gelukkig heeft hij meer verstand van sportblessures”

Array

Slechts gekleed in een sportbroekje toont vierdejaars geneeskunde Dex Elmont en judoka in het VARA TV Magazine van komende week de zwakke plekken van topsporters. Sinds zaterdag streed hij voor het goud tijdens de Olympische Spelen in de gewichtsklasse tot 66 kilo. Maar ging helaas op zondag roemloos ten onder in de partij tegen de Amerikaan Tanaka.
De judoka illustreert een artikel over sportblessures, zoals de vaak bij wielrenners voorkomende ‘derde bal’, boksersdementie en judohanden. Elmont is gefascineerd door de werking van het menselijk lichaam, zo vertelde hij eerder aan Ad Valvas.

Dex Elmont overweegt overigens over te stappen naar een zwaardere gewichtsklasse. Dat zei zondag bondscoach Maarten Arens, na de uitschakeling op de Olympische Spelen van zijn pupil in de -66 kg. Voor deze klasse is Dex erg lang. Dan is het moeilijk om op gewicht te blijven. Het brengt allerlei beperkingen met zich mee, ook qua training. Het is daarom een serieuze optie. Elmont zou in dat geval naar de -73 gaan. Daarin komen nu Bryan van Dijk en Henri Schoeman uit.

Klik hier voor de PDF van het VARA-artikel. De pagina’s komen uit VARA TV Magazine nummer 32, 9 augustus 2008.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen