Nieuwe directeur NVVE РAfscheid Rob Jonqui̬re

Array

Op 15 september zal Rob Jonquière, na negen jaar werkzaam te zijn geweest als directeur van de NVVE, Nederlandse Vereniging voor een Vrijwillig Levenseinde , terugtreden wegens het bereiken van de pensioengerechtigde leeftijd. Tijdens zijn directeurschap is de Wet toetsing levenbeeindiging op verzoek en hulp bij zelfdoding tot stand gekomen. Op 29 oktober wordt officieel afscheid van hem genomen met een symposium in De Rode Hoed te Amsterdam.

Petra de Jong (55) volgt hem op. Zij is, net als Jonquière, arts. Als eerste longarts in het Zuwe Hofpoort ziekenhuis in Woerden, heeft zij het specialisme daar opgebouwd. Na 14 jaar kiest zij voor een carrière buiten het ziekenhuis. De Jong heeft als arts ervaring met euthanasie en is tot haar aantreden als directeur ook SCEN-arts (Steun en Consultatie bij Euthanasie in Nederland).

In februari dit jaar kwam de nota Perspectieven op waardig sterven gereed. Petra de Jong schaart zich volledig achter de initiatieven van de NVVE om de komende jaren de ‘vergeten’ groepen op de maatschappelijke en politieke agenda te zetten. Deze groepen zijn: mensen met dementie, chronisch psychiatrische patienten en mensen die hun leven voltooid achten. Volgens De Jong biedt de wet ruimte voor hulp aan deze mensen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen