Nieuwe website over preventie in de thuiszorg

Array

Op de nieuwe site www.preventiethuiszorg.nl kunnen gezondheidsprofessionals terecht voor beknopte informatie over preventiethema’s en interventies die binnen de thuiszorg (kunnen) worden uitgevoerd.

De ingrijpende wijziging in financiering van de thuiszorgpreventie betekent een uitdaging. Thuiszorginstellingen moeten samenwerken maar ook gaan concurreren en de potentiele financiers letten meer op de kwaliteit. De kracht van preventie in de thuiszorg die er al van nature al is, moet worden versterkt en meer zichtbaar worden om in deze nieuwe `markt’ optimaal inzetbaar te zijn. Daarom is deze website ontwikkeld.

Thema’s en interventies
Preventiethuiszorg.nl ondersteunt bij het ontwerpen en voorbereiden van activiteiten in de thuiszorg met als doel de kwaliteit van preventie en gezondheidsbevordering in de thuiszorg te verhogen. De website geeft inhoudelijke informatie over dertien preventiethema’s en interventies die in de thuiszorg worden uitgevoerd. Over elk thema wordt informatie gegeven met bijbehorende interventies. De website wordt regelmatig geactualiseerd met nieuwe thema’s en interventies.

PreventieKracht Thuiszorg
De website is ontwikkeld door het NIGZ. Het NIGZ werkt op deze manier mee aan de doelstelling van het ZonMw-programma PreventieKracht Thuiszorg. Dit programma richt zich op het bevorderen van (kosten)effectieve uitvoering van preventie en gezondheidsbevordering bij thuiszorgorganisaties, op de versterking van de verbinding tussen preventie en zorg en op het bevorderen van de samenwerking tussen thuiszorgorganisaties en andere (lokale) partijen.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen