500-ste bevalling in kraamsuites St. Anna Ziekenhuis

Array

Op woensdag 13 augustus heeft de 500-ste bevalling plaatsgevonden in de kraamsuites van het St. Anna Ziekenhuis in Geldrop. Mevrouw Bartelds is bevallen van een gezond meisje genaamd Mika. Het St. Anna Ziekenhuis heeft in samenwerking met Stokke Nederland een Tripp Trapp kinderstoel aan het jonge gezin aangeboden.

De kraamsuites zijn op donderdag 24 januari in gebruik genomen en sindsdien een populaire mogelijkheid om te bevallen. Ten opzichte van 2007 is het aantal bevallingen in het St. Anna Ziekenhuis gestegen met ruim 25%. De suites zijn bedoeld voor aanstaande ouders die willen bevallen in een huiselijke omgeving met de zekerheid van een ziekenhuis. Hiervoor hoeft de moeder niet persé onder controle te staan van een gynaecoloog, maar ze kan ook met haar eigen verloskundige gebruik maken van de kraamsuite.

Er wordt een totaal nieuwe manier van zorg verleent die gebaseerd is op het Amerikaanse concept; ‘Family Centered Maternity Care’: kraamzorg waarbij de familie centraal staat. Bevallen in de kraamsuites brengt geen extra kosten met zich mee als de moeder aanvullend verzekerd is. De zorgverzekeraar vergoedt dan de kosten, ongeacht of de bevalling om medische redenen in het ziekenhuis gebeurt of de aanstaande moeder op eigen verzoek in de kraamsuites bevalt. Het is altijd raadzaam om dit vooraf bij de zorgverzekeraar te controleren.

Tripp Trapp stoel
Het St. Anna Ziekenhuis heeft in Stokke Nederland, de ontwerper van de bekende Tripp Trapp kinderstoel, een gelijkgestemde gevonden als het gaat om hoge eisen rondom kindveiligheid. Om de 500-ste bevalling een extra feestelijk tintje te geven was de keuze om deze kinderstoel te schenken een logisch gevolg.

Bron:St Anna

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen