Nieuwe kinderverkoever met kinderanesthesiologen in het Máxima Medisch Centrum

Array

MMC heeft als enige Brabantse ziekenhuis kinderanesthesiologen Máxima Medisch Centrum (MMC) specialiseert zich steeds verder in operaties bij kinderen. Zo wordt er een nieuwe kinderverkoever geopend en werkt bij MMC een speciaal opgeleid team van kinderanesthesiologen om de optimale zorg voor het kind te garanderen. Een Brabantse primeur.


Op zaterdag 30 augustus opent MMC de speciaal ingerichte kinderverkoever. In deze ruimte worden kinderen wakker na een operatie. Volgens kinderanesthesioloog Martin Luirink een flinke stap vooruit in de medische zorg voor kinderen: ‘Veel kinderen zijn bang als ze na een operatie wakker worden omdat ze in een vreemd bed liggen in een vreemde omgeving. Deze omgeving is nu een heel stuk leuker gemaakt met vrolijke tekeningen en ze kunnen er tekenfilmpjes bekijken.’


Omdat bij de narcose van kinderen (soms van slechts een paar pond) andere vaardigheden komen kijken dan bij het behandelen van volwassenen, kent MMC een team van speciaal opgeleide kinderanesthesiologen. Bovendien heeft MMC chirurgen met veel ervaring op het gebied van kinderchirurgie. Professor Erik Heineman is lid van de raad van bestuur en was zelf hoogleraar kinderchirurgie: ‘We bundelen alle kennis en deskundigheid om kinderen zo goed mogelijk te kunnen helpen. Hierdoor kunnen we inmiddels een aantal bijzondere operaties doen zoals het opereren van te vroeg geboren kinderen aan hun ogen.’


Ome Willem (Edwin Rutten) komt de kinderverkoever zaterdag 30 augustus openen. Ook wordt dan een speciale elektrische auto in gebruik genomen waarin kinderen van de afdeling naar de kinder-operatiekamer kunnen rijden. Professor Heineman: ‘Bezoek aan een ziekenhuis is meestal niet leuk voor kinderen. Maar wij doen er alles aan om het noodgedwongen verblijf toch zo leuk mogelijk te maken. Kinderen mogen dus zelf in een elektrische auto naar de OK rijden: een hele belevenis!’.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen