Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de voorschriften voor informatievoorziening Zorgverzekeraars aangescherpt

Array


Zorgverzekeraars moeten hun klanten duidelijker gaan vertellen wat zij van hun zorgverzekering kunnen verwachten. Zo moeten verzekeraars op hun website een overzicht opnemen van de zorgaanbieders waarmee zij een contract hebben afgesloten en voor welke periode dat contract geldt. Ook moet een verzekerde kunnen nagaan hoeveel hij vergoed krijgt als hij naar een zorgaanbieder gaat die geen contract met zijn verzekeraar heeft afgesloten.

Minister Klink schreef dit gisteren in een brief aan de Tweede Kamer.

De Nederlandse Zorgautoriteit (NZa) heeft de voorschriften voor informatievoorziening aangescherpt, omdat 11 zorgverzekeraars zich er vorig jaar op belangrijke punten niet aan hadden gehouden.

De Tweede Kamer had ook bij de minister aangedrongen op betere informatievoorziening. De Kamer maakte zich zorgen over de introductie van de Zekur-polis door Univé, die zich kenmerkt door selectief gecontracteerde zorg.Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen