Leven na transplantatie

Array

Op de televisie en in de kranten wordt regelmatig aandacht besteed aan het onderwerp donatie. Hier worden bijna altijd onderwerpen behandeld als; lange wachtlijsten en wel of niet verplicht donor. Het St. Anna Ziekenhuis wil graag de andere kant van het onderwerp belichten; de menselijke kant.

Hoe ervaart iemand het als hij op een wachtlijst staat? Wat voor impact heeft een transplantatie op iemand? Hoe ervaren familie en vrienden het als een geliefde een tweede kans krijgt? De sprekers tijdens de voorlichtingsbijeenkomst hebben deze ervaring van dichtbij meegemaakt en komen uitgebreid aan het woord. Zij vertellen wat het met hun leven deed en doet en belichten de menselijke kant van donatie.

De commissie orgaan- en weefseldonatie (COWD) van het St. Anna Ziekenhuis organiseert de bijeenkomst ‘leven na een transplantatie’ juist om de verschillende ‘menselijke’ invalshoeken te belichten. Naast het beluisteren van de persoonlijke verhalen is er voldoende gelegenheid om vragen te stellen.

U bent welkom op dinsdag 23 september 2008 van 16.00 tot 19.30 uur, de toegang is gratis en er is koffie/thee met broodjes beschikbaar.


De bijeenkomst vindt plaats in het personeelsrestaurant van het St. Anna Ziekenhuis, Bogardeind 2 in Geldrop. Inschrijven is niet nodig.

Voor vragen kan er contact opgenomen worden met Elly Koch, donatiefunctionaris. Zij is bereikbaar op maandag en dinsdag per telefoon 040- 2864639 of via mail [email protected]

Informatiebijeenkomst
dinsdag 23 september 2008
van 16.00 tot 19.30 uur
St. Anna Ziekenhuis Geldrop

Bron: St. Anna Zorggroep Geldrop

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen