Ommelander Ziekenhuis Groep’ (OZG): Fusie Delfzicht en Lucas een feit!

Array

Vanaf vandaag gaan het Delfzicht Ziekenhuis en het st. Lucas ziekenhuis samen verder als ‘Ommelander Ziekenhuis Groep’ (OZG). Tijdens een personeelsbijeenkomst maakt de nieuwe directie op beide locaties de fusie van de ziekenhuizen tot Ommelander Ziekenhuis Groep officieel bekend. Er wordt een feestelijk tintje gegeven aan deze fusie: patienten, bezoekers en medewerkers ontvangen deze dag allemaal een kleine tractatie.

Op locatie Delfzicht werd op 1 september met een stukje gebak de fusie gevierd.

Locatienamen blijven bestaan
Patienten en bezoekers die vanaf 1 september naar één van de locaties bellen, krijgen voortaan te horen: ‘U spreekt met de Ommelander Ziekenhuis Groep, locatie Delfzicht of locatie Lucas’. De namen Delfzicht en Lucas blijven bestaan, met dien verstande dat de ‘st’ vóór de naam Lucas per deze datum niet meer actueel is.
De huisstijl, waaronder een nieuw logo voor de Ommelander Ziekenhuis Groep, is in ontwikkeling. De verwachting is dat dit binnen een aantal weken kan worden doorgevoerd.


Directie en management
De directie van de Ommelander Ziekenhuis Groep bestaat per 1 september uit drie personen: de heer drs. J.R.M.F. Cooijmans RA, voorzitter en de heer dr. P. van der Wijk, vice-voorzitter. Momenteel vindt een sollicitatieprocedure plaats naar een derde directielid (medicus). Het management van de beide ziekenhuizen bestaat per 1 september uit twee locatiemanagers Zorg, één concernmanager Financiele Zaken en een concernmanager HRM & Facilitaire Zaken.


Integratie
Een aantal afdelingen, waaronder de facilitaire dienst, ICT, P&O, maar ook de vakgroepen cardiologie, chirurgie, longgeneeskunde en radiologie, zijn bezig met de voorbereidingen voor integratie. Andere (staf)afdelingen en (medisch) ondersteunende diensten van beide ziekenhuizen beginnen binnenkort met het maken van plannen voor de integratie van hun afdelingen.


Uitgangspunt
Beide ziekenhuizen zien de kwaliteit van de patientenzorg in de regio als hun primaire verantwoordelijkheid. In de Ommelander Ziekenhuis Groep zijn op de locaties Delfzijl en Winschoten de meest voorkomende poortspecialismen en ondersteunende specialismen aanwezig. Evenals het basispakket van diagnostische en therapeutische faciliteiten blijven op deze locaties ook de klinische verpleging, dagverpleging, poliklinische zorg en 24-uurs spoedeisende zorg geboden. Verder blijven alle IC/CCU-faciliteiten beschikbaar met de mogelijkheid tot ademhalingsondersteuning. Wel zullen de ziekenhuizen waar mogelijk en nodig over en weer gebruikmaken van elkaars capaciteit. Doorverwijzing van patienten vindt zoveel mogelijk tussen de beide ziekenhuizen onderling plaats. Patienten worden waar mogelijk wel in de eigen regio behandeld.





Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen