Directielid Lars Nieuwenhoff van het Slingeland ziekenhuis na kritiek ontslagen

Array

 

Afgelopen 2 september stuurde Lars Nieuwenhoff, directeur facilitaire zaken van het Slingeland ziekenhuis in Doetinchem, een open brief naar de krant De diverse bronnen. Daarin schreef de directeur onder meer dat in zijn ogen artsen te veel verdienen maar steeds buiten schot blijven bij bezuinigingen of kostenbesparingen.  “Jaar over jaar bezuinigen ziekenhuizen op verpleegkundigen, staf en managers om ‘efficienter’ te zijn en de kosten te drukken. Parallel daaraan hebben de dokters gecashed zonder één steek harder te werken”, aldus Nieuwenhoff in De diverse bronnen. De directie van het Slingeland ziekenhuis is kwaad en heeft het contract van de directeur per 1 januari 2009 beeindigd wegens gebrek aan vertrouwen. Volgens een woordvoerder wordt het Nieuwenhoff vooral kwalijk genomen dat hij buiten iedereen om de pers heeft benaderd. Ook neemt de directie afstand van hetgeen de collega directeur in de krant heeft geschreven.

In zijn brief constateert Nieuwenhoff dat dokters in zijn ogen ten onrechte buiten de discussie blijven over grootverdieners in de zorg. Volgens woordvoerster De Ree van het Slingeland Ziekenhuis in Doetinchem is het ontslag van Nieuwenhoff niet afgedwongen door de medische staf.

De algemeen directeur van het ziekenhuis heeft volgens haar, onmiddellijk nadat hij de brief in de krant had gelezen, het initiatief genomen voor intern overleg. Daarbij was ook de medische staf, de vertegenwoordiging van de 110 medisch specialisten van het Slingeland Ziekenhuis, aanwezig.

Nieuwenhoff is sinds 2001 directielid. Hij wilde dinsdag niet reageren op de kwestie, maar volgens woordvoerster ‘betreurt ook hij de gang van zaken’. Of Nieuwenhoff zijn ontslag gaat aanvechten, is niet bekend.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen