1e Nationaal Congres Preconceptiezorg 2008

Array

Preconceptiezorg richt zich op het vroegtijdig bereiken van mensen met een zwangerschapswens met informatie die van belang kan zijn voor het voorkomen van aandoeningen bij het kind, het voorkomen van perinatale sterfte en het bevorderen van een goed verloop van de zwangerschap. Op vrijdag 19 september 2008 organiseert de Stichting Preconceptiezorg Nederland daarom in samenwerking met de VSOP het eerste Nationaal Congres Preconceptiezorg 2008.

Er zal dan onder andere worden ingegaan op het voorgenomen beleid van minister Klink – in reactie op het Gezondheidsraadadvies “Preconceptiezorg: voor een goed begin” – zoals verwoord in zijn brief (16 juli jl.) aan de Tweede Kamer “Ketenzorg zwangerschap en geboorte”.

De Stichting Preconceptiezorg Nederland wil middels een jaarlijks congres de preconceptiezorg in Nederland bevorderen. Op 19 september organiseert de Stichting daarom het eerste Nationaal Congres Preconceptiezorg in de Domus Medica te Utrecht.
Bekijk hier de call for papers.
Download hier het aanmeldingsformulier.


Van 27 tot 30 augustus 2008 zal in Boedapest, Hongarije, een congres over preconceptiezorg worden gehouden met als titel “First Central and Eastern European Summit on Preconception Care and Prevention on Birth Defects”. Speerpunten tijdens het congres zullen zijn de gezondheid van vrouwen rondom en tijdens de zwangerschap en het voorkomen van aangeboren afwijkingen in Centraal en Oost Europa. Voor meer informatie zie www.diamond-congress.hu/birthdefects2008


Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen