Traumaheli beschadigd in Someren

Array

Op een druk kruispunt bij Someren in Noord-Brabant is een traumahelikopter gestrand. Hij was uitgerukt voor een aanrijding tussen een personenauto en een busje. Bij de landing raakte hij de takken van een boom. Daarbij raakten de rotorbladen beschadigd.


De traumahelikopter was vanuit Nijmegen uitgerukt en liep in de morgen schade op aan de rotorbladen. Dit maakte een woordvoerder van de ANWB bekend tegenover Blik op Nieuws.


De inzet van de helikopter was in het Noord-Brabantse Someren gewenst en na de landing wilde de vlieger de heli verplaatsen om zo meer ruimte voor de andere hulpverleners te creeren.

Nadat opnieuw de landing werd ingezet, kwamen de rotorbladen in aanraking met jonge aanplant van berkenbomen. De vlieger constateerde zichtbare schade en volgens procedure blijft de helikopter aan de grond totdat het toestel is bekeken door een technisch medewerker.

‘Het is de procedure om de helikopter aan de grond te houden totdat technici naar de helikopter hebben gekeken. Bij het gebruik van de helikopters staat de veiligheid voorop’, aldus de woordvoerder.

Ondanks dat de traumahelikopters veelvuldig worden ingezet, komt het maar zelden voor dat een helikopter beschadigd raakt.


De weg is afgesloten. Mogelijk dat de hinder nog de hele dag gaat duren.

Volgens een woordvoerder van ANWB Medical Air Assistance zijn de rotorbladen van de helikopter beschadigd. De drie traumateams uit andere regio’s nemen voorlopig de vluchten over.

Bij het ongeval raakte voor zover bekend twee personen gewond

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen