St Jansdal helpt IJsselmeer ziekenhuizen

Array

Vandaag is afgesproken dat ziekenhuis St Jansdal operatiecapaciteit beschikbaar stelt voor long- en vaatoperaties bij patienten van de IJsselmeerziekenhuizen. De operaties worden uitgevoerd in samenwerking met OK teams uit Lelystad.


Vorige week werd bekend dat de IJsselmeerziekenhuizen moeten stoppen met opereren, omdat de operatiekamers niet voldoen aan de eisen van de Inspectie.

St Jansdal betreurt deze situatie ten zeerste en zal er alles aan doen om de ziekenhuizen in de polder te helpen. Op het niveau van de vakgroepen bestaat al lange tijd goede samenwerking.

Afgelopen week werd al overeengekomen dat patienten uit de polder naar St Jansdal worden verwezen op het gebied van de verloskunde en acute chirurgie/orthopedie. De gynaecologen hebben vanaf heden vier extra spreekuren per week ingesteld om patienten voor de verloskunde uit de polder te kunnen zien.

Patienten van de IJsselmeerziekenhuizen bij wie een operatie is afgezegd, worden verzocht in de eerste plaats contact te zoeken met hun eigen medisch specialist om te overleggen over het verdere beleid.

Wanneer patienten in de polder een huisarts nodig hebben verzoeken wij hen met klem om zich te melden bij de Huisartsenposten in Lelystad en Dronten. Deze posten zijn gewoon open en functioneren normaal. De Huisartsenpost in Harderwijk kan een extra toestroom uit de polder niet aan.


Uitgangspunt is dat de toenemende patientenstroom naar ons ziekenhuis niet mag leiden tot oplopende wachttijden voor de patienten uit het verzorgingsgebied van St Jansdal. Wij doen echter ook onze uiterste best om de inwoners van Flevoland zoveel mogelijk te ondersteunen.

Bron:St Jansdal

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen