IC2it gecertificeerd als ‘Zorg Service Provider’ (ZSP)

Array
IC2it is gecertificeerd als ‘Zorg Service Provider’ (ZSP). IC2it [I’ll see to it] is een onafhankelijke, full service ICT-dienstverlener met oplossingen voor de ondersteuning van bedrijfsprocessen en informatievoorziening in de zorg. IC2it onderscheidt zich door de levering van innovatieve zorg-ICT, die in nauwe samenwerking met medici wordt ontwikkeld en gericht is op efficientere ketenzorg. Zowel de Isala klinieken – waar de oorsprong van IC2it ligt – als andere regionale zorginstellingen en zorgverleners in Noordoost Nederland behoren tot de klanten van IC2it. IC2itvoldoet aan de eisen die Nictiz stelt aan bedrijfen die van medische gegevens uitwisselen. Het bedrijf mag door de certificering zorginstellingen aansluiten op het landelijke EPD. IC2it werkt voor zorginstellingen in Oost-Nederland.

Service Providers, die connectiviteitsdiensten bieden aan ziekenhuizen, zorginstellingen, artsen, apotheken etc., zullen zich gaan kwalificeren als Zorg Service Providers (ZSP’s). Zij zorgen voor de vitale verbinding van Goed Beheerde Zorgsystemen (GBZ’en) met het Landelijk Schakelpunt. Daardoor kunnen de aangesloten GBZ’en (van zorgverleners) gebruik maken van de door het Landelijk Schakelpunt aangeboden informatie- en routeringsdiensten.

Het NICTIZ heeft richtlijnen opgesteld voor Zorg Service Providers ten behoeve van het betrouwbaar en veilig uitwisselen van informatie tussen zorgpartijen. Zorgverleners met hun Goed Beheerde Zorgsystemen moeten gebruik maken van door het NICTIZ erkende Zorg Service Providers.

TNO biedt de mogelijkheid om (kandidaat) Zorg Service Providers te toetsen op de criteria voor kwalificatie. TNO is een objectieve, onafhankelijke, multidisciplinaire kennisinstelling en heeft ruime ervaring opgedaan met de eisen te stellen aan Zorg Service Providers. Ten behoeve van het NICTIZ werd het ZSP kwalificatieschema ontworpen en ook toegepast in een proefkwalificatie van E-zorg. Ergo: we kennen de normen en weten deze ook toe te passen.


Zorg Service Provider Audit

Als start kan met de Zorg Service Provider audit van TNO vastgesteld worden aan welke eisen moet worden voldaan en ook in hoeverre hieraan reeds tegemoet wordt gekomen. Tijdens het audit onderzoek wordt de organisatie van de (kandidaat) Zorg Service Provider bekeken en ook de ICT dienstverlening en beveiliging, conform de onderwerpen uit de NICTIZ eisen voor Zorg Service Providers. Met interviews en analyse van relevante documentatie (noodzakelijke vastleggingen, performance-tests etc.) wordt een beeld en oordeel gevormd. Het resultaat van dit onderzoek is een gefundeerd compliance-overzicht, inclusief de mate waarin aan de eisen wordt voldaan.


Zorg Service Provider Advies

Het Zorg Service Provider advies van TNO geeft terugkoppeling over bevindingen uit de eerste fase. Aan de hand van het compliance-rapport wordt aangegeven hoe knelpunten moeten worden opgelost om toch aan de gestelde eisen te voldoen. Uiteraard wordt in deze fase nauw samengewerkt met de Zorg Service Provider (in spe). Indien in voldoende mate wordt voldaan aan de ZSP kwalificatiecriteria, kan het predikaat Zorg Service Provider worden verkregen. Deze nominatie wordt officieel toegekend door het NICTIZ.

TNO kan ook in breder verband adviseren over een efficiente en effectieve datacommunicatie infrastructuur, van en naar de Zorg Service Provider, dus ook ten behoeve van zorgverleners met Goed Beheerde Zorgsystemen. Meervoudige situaties (meerdere Zorg Service Providers en meerdere Goed Beheerde Zorgsystemen) leiden al snel tot complexe netwerken.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen