Drie zorgprojecten genomineerd voor Univé Paludanus Prijs 2008

Array

De Univé Paludanus Prijs, de landelijke kwaliteitsprijs voor zorg, wordt dit jaar voor de tiende keer uitgereikt aan een instelling of organisatie die met een bijzonder project de kwaliteit van zorg verbetert. De patient/consument moet hierin centraal staan. Een recordaantal van vijfenvijftig projecten zijn aangemeld voor de zorgprijs. Onder voorzitterschap van Pia Dijkstra heeft de Paludanus-jury drie projecten genomineerd voor de Univé Paludanus Prijs 2008. De nominaties zijn bekend.
De jury heeft 3 projecten genomineerd:

Palliatieve Oncologische Care Unit van Flevoziekenhuis in Almere
Terminale oncologische patienten worden tijdelijk op de POCU behandeld wanneer het thuis door uiteenlopende klachten onhoudbaar is geworden.

Herinneringsmuseum van Stichting Humanitas in Rotterdam
Ouderen, met of zonder zorgvraag, worden uit hun sociaal isolement gehaald door het bezoeken van het Herinneringsmuseum. Ouderen met dementie worden zichtbaar geactiveerd.

Cardiostick van Universitair Medisch Centrum in Maastricht
Hart- en vaatpatienten van het MUMC bezitten een mobiel patientendossier: de Cardiostick. In noodsituaties zijn belangrijke medische gegevens in de Cardiostick overal ter wereld door een arts oproepbaar.

De genomineerden zijn de Palliatieve Oncologische Care Unit van het Flevoziekenhuis te Almere, het Herinneringsmuseum van Stichting Humanitas te Rotterdam en de Cardiostick van Maastricht Universitair Medisch Centrum te Maastricht. De genomineerde zorgprojecten hebben met een zichtbaar resultaat de kwaliteit van zorg en het welbevinden van de patient/consument verbeterd. De winnaar wordt bekend gemaakt op donderdagmiddag 18 december 2008 op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort.

Een recordaantal van vijfenvijftig zorgprojecten zijn aangemeld. Pia Dijkstra: ‘De projecten waren zeer divers van onderwerp. Van multidisciplinaire zorg tot maatschappelijk betrokken en zorgoverstijgende initiatieven. Alle projecten hebben met een zichtbaar resultaat een bijdrage geleverd aan de verbetering van de kwaliteit van de zorg in Nederland. De patient/consument staat centraal en heeft voordeel van de kwaliteitsverbetering. Wij hebben drie projecten genomineerd waarvan wij vinden dat deze onder de aandacht gebracht moeten worden.’

De jury nomineerde drie zorgprojecten voor de Univé Paludanus Prijs 2008:

Palliatieve Oncologische Care Unit van Flevoziekenhuis in Almere
Terminale oncologische patienten worden tijdelijk op de POCU behandeld wanneer het thuis door uiteenlopende klachten onhoudbaar is geworden.

Herinneringsmuseum van Stichting Humanitas in Rotterdam
Ouderen, met of zonder zorgvraag, worden uit hun sociaal isolement gehaald door het bezoeken van het Herinneringsmuseum. Ouderen met dementie worden zichtbaar geactiveerd.

Cardiostick van Universitair Medisch Centrum in Maastricht
Hart- en vaatpatienten van het MUMC bezitten een mobiel patientendossier: de Cardiostick. In noodsituaties zijn belangrijke medische gegevens in de Cardiostick overal ter wereld door een arts oproepbaar

Prijsuitreiking
Van de genomineerde projecten wordt een korte film gemaakt. Op 18 december a.s. worden de films gepresenteerd en wordt het project toegelicht door de organisatie. De jury maakt dezelfde middag bekend welk project de Univé Paludanus Prijs 2008 en het geldbedrag van € 10.000,- wint. De prijsuitreiking vindt plaats op Landgoed Duin & Kruidberg in Santpoort. De toegang is vrij.

Jury
De jury bestaat uit Pia Dijkstra, voorzitter (TV-presentatrice Gezondheidsprogramma’s AVRO), Ellen de Visser (onderzoeksjournaliste De Volkskrant), Marc Sprenger (Directeur-Generaal RIVM) en Rob Jerphanion (bestuur NPCF).

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen