Medisch Centrum Alkmaar sluit vier operatiekamers

Array

Het Medisch Centrum Alkmaar heeft vier operatiekamers voorlopig gesloten. Uit onderzoek is gebleken dat er met de luchtverversing problemen zijn. Het gaat om poliklinische operatiekamers die voor kleine ingrepen worden gebruikt.

Volgens het ziekenhuis is er voor de patienten geen gevaar geweest. De sluiting is preventief en de kamers voldoen aan de voorschriften, benadrukt het ziekenhuis. De geplande operaties kunnen doorgaan in andere OK’s.

Mede naar aanleiding van de bevindingen rondom de IJsselmeerziekenhuizen heeft Medisch Centrum Alkmaar voor de zekerheid extra onderzoek laten verrichten naar de veiligheid van haar klinische en poliklinische operatiekamers.

Het onderzoek wijst uit dat de klinische operatiekamers aan alle voorschriften en normen voldoen. Bij de metingen op de poliklinische operatiekamers (waar doorgaans kleine ingrepen plaatsvinden) zijn kleine afwijkingen geconstateerd ten opzichte van de thans geldende voorschriften en normen.

Zoals u weet staat veiligheid bij het Medisch Centrum Alkmaar voorop. Daarom hebben we besloten preventief extra onderhoud uit te voeren en is besloten om enkele geplande poliklinische operaties, die onder steriele omstandigheden moeten worden uitgevoerd voorlopig uit te stellen of te verplaatsen naar de klinische ok’s.

De betrokkenen zijn hierover reeds geïnformeerd. Alle overige ingrepen vinden normaal doorgang. De verwachting is dat binnen korte tijd de poliklinische operatiekamers weer worden vrijgegeven. De Inspectie voor de Gezondheidszorg hebben wij geinformeerd over onze voorzorgsmaatregelen en zij reageerden hierop positief.

Indien u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de afdeling communicatie, telefoonnummer: (072) 548 3499.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen