Meldactie vanavond in Kassa

0
165

Vanavond zal in de uitzending van Kassa tussen 19.00 en 19.30 uur aandacht worden besteed aan de meldactie Verpleeg- en verzorgingshuizen.De meldactie van de NPCF en LOC-LPR heeft tot nu toe ruim vierhonderd reacties opgeleverd. Het voorlopige beeld dat uit de meldingen naar voren komt is dat de kwaliteit van zorg binnen deze instellingen veel genuanceerder is dan de media ons soms doen geloven.


Evenveel mensen melden enkel positieve of negatieve ervaringen. Daarnaast is er een grote groep die én positieve én negatieve ervaringen weten te melden.


Uit de resultaten komt verder het beeld naar voren dat er vaak een discrepantie is tussen wat mensen belangrijk vinden en wat zij als goed ervaren binnen de instelling. Het gaat dan om zaken als beschikbaarheid van een arts bij ziekte, het hebben van een eigen woonruimte die niet gedeeld hoeft te worden met een ander en de variatie en keuzemogelijkheden in het eten.


Mensen kunnen hun ervaringen met verpleeg- en verzorgingshuizen tot maandag 27 oktober aanstaande melden op de website Consumentendezorg.nl. Meldingen van bewoners zijn welkom, maar ook van familieleden of bekenden. Het gaat om alle vormen van ervaringen.

Ook kan men bellen met het Meldpunt Consument en de Zorg telefoon 030 29 16 777. Het meldpunt is tijdens de actie bereikbaar op werkdagen van 10.00 tot 16.00 uur.

Vorig artikelKant wil debat over lobby vaccin baarmoederhalskanker
Volgend artikelNieuwe onrust over GSM is voorbarig
Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg2.0 zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden. Ik studeerde Fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de medische- , farmaceutische industrie en de gezondheidszorg. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. Ik ga jaarlijk naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.