Norovirus duikt op in TweeSteden ziekenhuis Tilburg

Array

In de Tilburgse vestiging van het TweeSteden ziekenhuis zijn donderdag twee patienten getroffen door het norovirus. Zij maken het volgens het ziekenhuis ‘naar omstandigheden’ goed. Zeven andere patienten kampen met dezelfde klachten. Naar hun toestand is door het ziekenhuis een onderzoek ingesteld. De getroffen patienten zouden inmiddels in quarantaine zijn gesteld.

Het buikgriepvirus waart rond op de afdeling cardiologie en de longafdeling. Hoe de patienten besmet zijn geraakt is nog niet bekend. Om besmettingsgevaar te voorkomen heeft het ziekenhuis een tijdelijke opnamestop op de betreffende afdelingen ingevoerd. Ook zijn er extra hygienemaatregelen genomen.

Zeer besmettelijk

Het norovirus is zeer besmettelijk. Veel voorkomende klachten van buikgriep zijn diarree en braken. Ook komt het voor dat patienten last hebben van hoofdpijn, koorts en buikkramp. Het virus is niet levensgevaarlijk en gaat vaak binnen vier dagen over. In Etten-Leur worden nog steeds nieuwe gevallen gemeld van het norovirus. Woensdag waren het drie mensen die de verschijnselen kregen, dinsdag twee. Daarmee is het aantal mensen dat het virus heeft of heeft gehad opgelopen tot 114.

Bij de nieuwe ziektegevallen hebben zich geen complicaties voorgedaan en volgde er evenmin een ziekenhuisopname. De GGZ spreekt van een beperkte stijging. De situatie van de ernstig zieke patient in het Franciscus Ziekenhuis in Roosendaal zou onveranderd zijn.

Volgens de GGZ zijn de gevolgen van de uitbraak goed voelbaar in het Hooghuys. Alle activiteiten zijn stilgelegd en daardoor neemt de verveling toe onder de patienten van de zorginstelling.


Overleden

Vrijdag werd bekend dat vier bewoners van psychiatrische inrichting ’t Hooghuys in het nabijgelegen Etten-Leur zijn overleden na een uitbraak van het virus.

Verder hebben volgens een woordvoerder van de GGZ ruim honderd mensen zich gemeld met het buikgriepvirus. Het is volgens hem ‘niet voor de hand liggend’ dat de patienten in Tilburg iets met deze uitbraak te maken hebben. “Wij wijzen geen clienten door naar het TweeSteden ziekenhuis, dus vooralsnog is er geen link”, legt de woordvoerder uit.

Redactie Medicalfacts/ Janine Budding

Ik heb mij gespecialiseerd in interactief nieuws voor zorgverleners, zodat zorgverleners elke dag weer op de hoogte zijn van het nieuws wat voor hen relevant kan zijn. Zowel lekennieuws als nieuws specifiek voor zorgverleners en voorschrijvers. Social Media, Womens Health, Patient advocacy, patient empowerment, personalized medicine & Zorg 2.0 en het sociaal domein zijn voor mij speerpunten om extra aandacht aan te besteden.

Ik studeerde fysiotherapie en Health Care bedrijfskunde. Daarnaast ben ik geregistreerd Onafhankelijk cliëntondersteuner en mantelzorgmakelaar. Ik heb veel ervaring in diverse functies in de zorg, het sociaal domein en medische-, farmaceutische industrie, nationaal en internationaal. En heb brede medische kennis van de meeste specialismen in de zorg. En van de zorgwetten waaruit de zorg wordt geregeld en gefinancierd. Ik ga jaarlijks naar de meeste toonaangevende medisch congressen in Europa en Amerika om mijn kennis up-to-date te houden en bij te blijven op de laatste ontwikkelingen en innovaties. Momenteel ben doe ik een Master toegepaste psychologie.

De berichten van mij op deze weblog vormen geen afspiegeling van strategie, beleid of richting van een werkgever noch zijn het werkzaamheden van of voor een opdrachtgever of werkgever.

Recente artikelen