OK’s Emmeloord maandag 17 november weer in gebruik

Array

De drie operatiekamers van het ziekenhuis in Emmeloord zijn weer in gebruik genomen. Vorige week werd al bekend dat ze door de Inspectie voor de Gezondheidszorg zijn goedgekeurd.  Vanaf maandag 17 november a.s. worden de drie OK’s van de IJsselmeerziekenhuizen in Emmeloord weer in gebruik genomen. Gestart wordt met chirurgie, orthopedie, gynaecologie en KNO.


Op 10 november heeft de Inspectie (IGZ) gesprekken gevoerd met gebruikers van de operatiekamers in Emmeloord. De Inspectie was onder de indruk van het vele werk dat afgelopen weken is verzet. De Inspectie sprak haar waardering uit over de positieve sfeer binnen de gebruikersgroep en het feit dat het protocollen en de naleving erop op orde zijn. Al eerder, op 15 oktober jl., was de conclusie van de Inspectie dat de OK’s technisch in orde zijn.

Er is door medewerkers veel werk verzet om de OK’s weer in gebruik te krijgen. Belangrijk hierbij waren de testdagen eind oktober/begin november met alle OK-gebruikers en snijdend medisch specialisten. Doel van deze praktijkbijeenkomsten was om OK-medewerkers samen met snijdend specialisten het OK proces door te laten nemen.

 

OK’s Lelystad

De ‘drukhierarchie van de twee tijdelijke OK’s in Lelystad wordt deze week gemeten. Bij goedkeuring van de Inspectie is de verwachting dat de OK’s in Lelystad snel weer in gebruik genomen kunnen worden.  In september werden de operatiekamers van de vestiging in Emmeloord van de IJsselmeerziekenhuizen gesloten, omdat de luchtkwaliteit er niet in orde was.Ook het IJsselmeerziekenhuis in Lelystad moest vier operatiekamers sluiten. Deze week worden de twee noodoperatiekamers gekeurd door de inspectie.


Als ze worden goedgekeurd, gaan ze waarschijnlijk snel weer open.

Recente artikelen