Commotie over dienstauto’s voor ziekenhuismanagers

Array

De ondernemingsraad (OR) van de twee ziekenhuizen in Hengelo en Almelo is not amused over de aanschaf van dienstauto’s voor vier topmanagers. Voorzitter Atie de Bruijn van de OR vindt de aankoop uitermate ongepast omdat er een investeringsstop is afgekondigd door de Ziekenhuis Groep Twente. Bovendien steekt het de OR dat de aankoop van de auto’s volledig buiten het orgaan om is gegaan.

In een uitgelekt intern memo aan het ziekenhuispersoneel stelt de OR dat de aanschaf van de auto’s een onverantwoorde uitgave is, op een moment dat het ziekenhuis afstevent op een behoorlijk financieel tekort. De ondernemingsraad heeft de directie daarom met spoed om opheldering gevraagd. De OR heeft voor juridische bijstand inmiddels een advocaat ingeschakeld. De directie van de Ziekenhuis Groep Twente onthoudt zich tot nu toe van commentaar.

Marieke Timmer

Marieke Timmer kan voor een serieus gezondheidsprobleem niet zonder de hulp van een echte zorgprofessional. Net zo goed als u voor het uitwerken van een communicatieplan, het ontwerpen van een logo, het bouwen van een website of het schrijven van een nieuwsbrief of folder op patienthoogte eigenlijk niet zonder de kwaliteiten van een communicatieprofessional kunt. Maar dan natuurlijk wel een met kennis van de zorgsector!

Recente artikelen