Meer vrouwen dan mannen overlijden aan hart- en vaatziekten

Array

Ruim zevenhonderd huisartsen, praktijkondersteuners, dietisten en verpleegkundigen doen mee aan een kennistest tijdens het landelijke congres ‘Lang Leven Hart en Vaten!‘. Het congres van de Nederlandse Hartstichting staat in het teken van preventie: dagelijks overlijden 113 mensen aan hart- en vaatziekten, waarvan de meerderheid vrouwen zijn. Een gezonde leefstijl is de enige manier om hart- en vaatziekten te voorkomen. Om mensen hierbij te helpen, is het nodig dat alle zorgverleners samenwerken.

Het congres bracht de mensen, de kennis en praktijk-ervaringen samen om een impuls te geven aan de cardiovasculaire gezondheid van het Nederlandse hart. Samen werken aan een langer leven met meer gezonde jaren. Want er is dit jaar véél ontwikkeld waar de professionals mee aan de slag kunnen.

Alle partijen die zich bezig houden met de preventie van hart- en vaatziekten zijn dan ook van harte welkom om actief te participeren in de discussies: verpleegkundigen, paramedici, specialisten, huisartsen, financiers en beleidsontwikkelende organisaties

Recente artikelen